Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alinin, büyüklüğü

Hz. Alinin Büyüklüğü

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hz. Alinin Büyüklüğü

HZ ALİ'NİN BÜYÜKLÜĞÜ

Birgün ashab Peygamberimiz (sav)'den Hz Ali'yi niçin çok sevdiğini sordu Hz Peygamber o anda mecliste bulunmayan Hz Ali'yi çağırmaya adam gönderdi ve orada bulananlara sordu:

- Birisine iyilik etseniz, o da size kötülük etse ne yapardınız? Cevap verdiler:

- Yine iyilik ederiz

- Yine kötülük yapsa?

- Biz yine iyilik ederiz?

- Yine kötülük yapsa?

Ashab cevab vermedi, başlarını öne eğdiler Bunun anlamı kötülüğe kötülükle mukabele etmesek bile iyilik yapmaya devam etmeyiz, demekti

Bu sırada Hz Ali o meclise geldi Rasulullah Hz Ali'ye sordu:

- Ya Ali, iyilik ettiğin biri sana kötülük etse ne yapardın?

- Yine iyilik ederdim

- Yine kötülük yapsa?

- Yine iyilik yapardım

Hz Peygamber soruyu tam yedi defa tekrarladı Hz Ali yedi defasında da "yine iyilik ederdim" diye cevap verdi Ashab,

- Ya Rasulallah, Ali'yi çok sevmenizin sebebini şimdi anladık, dediler

Alıntı Yaparak Cevapla

Hz. Alinin Büyüklüğü

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Hz. Alinin Büyüklüğü

Selamünaleyküm kardeşim
Öylesine Müstesna Bİr İnsanı Konunuzda anlatmışsınız ki kardeşim
Onlar Efendimizin(sas) Nazarlarında Kana Kana İslamı Yudumlamışlardır

ALLAHın Selamı ve Rahmeti ve Bereketi Efendimiz ve Ashabının Üzerine Olsun Ya RABBİ Senin katında Çok çok Değerli Kulların Hürmetine Bizlerin hatalarını Affeyle ve Bizleri Bağışlananlardan eyle

ALLAHa emanet olunuz kardeşim
selam ve dua ile

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com