![]() |
Allah İçin Seven Kimse |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah İçin Seven KimseBir kimseyi sevince onu ancak Allah için seven kimse imanın tadını bulmuştur ![]() Hadis-i Şerif Cenab-ı Hakk, Hz ![]() ![]() ![]() - Ya Musa! Benim için hiçbir amelin var mı? Benim için bir amel, bir yararlı, elverişli bir işin var mı? H ![]() ![]() ![]() ![]() – Yâ Rabbi! Senin için namaz kıldım ve namaz kılarım, oruç tuttum ver oruç tutarım ![]() ![]() ![]() Cenab-ı Hakk şöyle buyurmuş: – Yâ Musa! Namaz senin için bir delildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() – Yâ Rabbi! Beni bir amele delâlet eyle ki, o amelim ancak senin için olsun ![]() ![]() Cenab-ı Hakk, Hz ![]() – Yâ Musa! Benim rızam için hiçbir dost sevmedin mi? Benim için hiçbir mümin kardeşini sevmedin mi? Muhabbet eylemedin mi? buyurur ![]() Hz ![]() ![]() ![]() *** Hz ![]() “Allah Teala hazretleri buyuruyor ki: “Benim celalim adına birbirlerini sevenler var ya! Onlar için nurdan öyle minberler vardır ki, peygamberler ve şehidler bile onlara gıbta ederler ![]() Tirmizi, Zühd 53, (2391) ![]() *** Hz ![]() ![]() Ebu Davud, Sünnet 3, (4599) ![]() |
![]() |
![]() |
|