![]() |
Dinini 20 Kuruşa Satmayanlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dinini 20 Kuruşa SatmayanlarLondra'daki caminin yeni imamı şehre gitmek için hep aynı otobüse biniyor ve çoğu zaman aynı şoföre rastlıyormuş ![]() Bir gün, bilet alırken şoför yanlışlıkla 20 "kuruş" fazla vermiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İneceği durağa gelince, imam kalkmış ve fikrini değiştirmiş, inmeden önce şoförün yanına gitmiş, 20 kuruşu geri vermiş ve demiş ki : "paranın üstünü fazla verdiniz ![]() Şoför gülümsemiş ve demiş ki : "Siz camiinin yeni imamısınız değil mi? Aslında uzun zamandır sizi ziyaret etmek istiyordum caminizde, İslam’ı öğrenmek için ve bilerek size fazla para verdim nasıl tepki vereceğinizi görmek istedim ![]() İmam inerken nerdeyse bacaklarını hissetmiyormuş, yere yığılacakmış-casına bir direğe tutunmuş ve kendine gelmeye çalışmış, gözlerinden yaşlar dökülerek gökyüzüne bakmış ve demiş ki: "Allah’ım az daha İslam’ı 20 kuruşa satıyordum!" Siz hiç bir sarrafın bağırdığını duydunuz mu? Kıymetli malı olanlar bağırmaz ![]() Domatesçi, zerzevatçı bağırır ama kuyumcu bağırmaz ![]() ![]() Düşünen bağırmaz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|