Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşkı, hzalinin, namaz

Hz.Ali'nin Namaz Aşkı

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hz.Ali'nin Namaz Aşkı

HzAli EFENDİMİZ öyle bir huzuru kalp ile namaz kılarlardı ki,bütün dünya alt üst olsa (dünya yıkılsa )hiç haberi olmaz (duymaz)dı

Hz Ali(ra)Efendimiz menkıbelerinde denilir ki bir harpte hzALİ efendimiz mübarek ayağına bir ok gelmiş okun demir kısmı kemiğe işlemiş (saplanmış)tırbu yüzden okun demirini çekip çıkaramadılar Bir cerrah bullup getirdilerCerrah demiri görünce H Ali efendimize :

-Size aklı gideren ,bayıltıcı bir ilaç vermeli ki ,ancak o zaman bu demiri çekip almak mümkün olur Yoksa, bunun ağrısına tahammül edilemez, dedi

Emirül'Mü'minin (Mü'minlerin emiri -Halifesi ) HzAli(RA) Efendimiz :

-Bayıltıcı ilaca lüzum yok Biraz saberedin , namaz vakti gelsin ,namaza durunca çıkarırsınız buyurdu

Namaz vakti geldiHzAli(RA) namaza başladı Cerrahda E-mirül'Mü'minin Hazretlerinin Mübarek ayağını yarıp demiri çıkardı Yarayı sardı HzAli (RA) namazını bitirince Cerraha emiri çıkardın mı? buyurduCerrah:

-Evet, çıkardım efendim, dediHzAli(RA)

Efendimiz :

-Hiç varmadım , ayağımdaki demiri çıkardığınızı duymadım buyurdu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com