![]() |
Allahü Teâlâyı Bilirmisin? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allahü Teâlâyı Bilirmisin?Abdullah bin Mübarek, bir gün yolda gidiyordu ![]() ![]() ![]() ![]() -Evlâdım, Allahü teâlâyı bilir misin? buyurdu ![]() Çocuk: -Kul nasıl sâhibini bilmez?" dedi ![]() -Allahü teâlâ'yı ne ile biliyorsun? -Bu koyunlarımla ![]() -Bu koyunlarla, O'nu nasıl bilirsin? -Bu birkaç koyun çobansız işe yaramaz ![]() ![]() ![]() ![]() -Allahü teâlâyı nasıl bilirsin? -Hiç bir şeye benzetmeden bilirim ![]() -Böyle olduğunu nasıl bildin? -Yine bu koyunlardan ![]() -Nasıl? -Ben çobanım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -İyi söyledin ![]() ![]() Çocuk: -Ben bu sahrâlarda, nasıl ilim tahsîl edebilirim, dedi ![]() -Peki başka ne öğrenmişsin? -Üç ilim öğrendim ![]() ![]() -Bunlar nelerdir, ben bunları bilmiyorum ![]() -Gönül ilmi şudur ki, bana kalb verdi ve kendi mârifet ve muhabbeti yeri eyledi ki, bu kalb ile O'nu bileyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdullah bin Mübârek, bunun üzerine: -Ey çocuğum! Evvelki ve sonraki ilimler, senin bana bu öğrettiklerindir! dedikten sonra: Ey oğul, bana nasîhat ver, buyurdu ![]() -Ey efendi! Âlim olduğun yüzünden belli oluyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Allahü Teâlâyı Bilirmisin? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allahü Teâlâyı Bilirmisin?01usagi01´isimli üyeden Alıntı -Gönül ilmi şudur ki, bana kalb verdi ve kendi mârifet ve muhabbeti yeri eyledi ki, bu kalb ile O'nu bileyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GÖNÜL İLMİ , DİL İLMİ, BEDEN İLMİ bunları dogru kullanmak ve zikretmek gerekir ![]() RABBİM BİZLERİ DOGRU YOLDAN DİN YOLUNDAN ŞAŞITMASIN ![]() |
![]() |
![]() |
|