![]() |
Dünyanın En Zengini |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünyanın En Zengini![]() Öğretmen sınıfı topluca geziye götürmüştü ![]() Emirgan'a gitmişler, rengârenk çiçekleri, yemyeşil ağaçları büyük bir zevkle izlemişler, kuş cıvıltıları içinde piknik yapmışlardı ![]() İstanbul için dünya cenneti diye boşuna söylememişlerdi ![]() ![]() Vakit hayli ilerlemiş, artık bu güzelliklere veda ediyorlardı ![]() ![]() Etrafında geniş bir bahçe vardı ve çeşit çeşit çiçeklerle süslüydü ![]() Herkes bu tabloyu hayranlıkla izlerken, sınıfın en şakacı öğrencisi sessizliği bozdu: ? Harika bir köşk! Kimin acaba? Keşke bu köşkün sahibinin oğlu olsaydım, dedi ![]() Arkadaşları şaka yapmanın tam sırası diye düşünmüşlerdi: ? Bizi de davet eder miydin? ? Hem de nasıl? Günlerce misafir ederdim sizi ![]() Köşke biraz daha yaklaştılar ve giriş kapısının önünde durdular ![]() Yakından daha bir güzel ve hoş görünüyordu ![]() Bu arada bir hemşire görmüşlerdi ![]() Önünde bir tekerlekli sandalye vardı ![]() Sandalyede sessiz bir genç oturuyordu ![]() ![]() Yoksa burası özel bir hastane miydi? Oysa herhangi bir işaret yoktu ![]() Öğretmen kapıya yaklaşarak, hemşireye sordu: ? Merhaba, öğrencilerimle geziyorduk ![]() Geçerken bu köşk dikkatimizi çekti ![]() Sakıncası yoksa söyler misiniz, burası kimin ve siz ne yapıyorsunuz? Hemşire gülümseyerek cevap verdi: ? Bu köşk, ülkenin en zengin insanının ![]() Bu delikanlı da onun oğlu ![]() Spastik özürlü olduğu için ona ben bakıyorum ![]() Gezdirmek için bahçeye çıkarmıştım ![]() Bütün öğrenciler şaşırmış, az önceki hayranlığın yerini derin bir düşünce almıştı ![]() Sessizliği öğretmenin şu sorusu bozmuştu: ? Nerede bu köşkün sahibinin oğlu olmak isteyen öğrencim? Gerçek zenginliğin farkında olmayan öğrenci, kendisini gizlemek istese de herkes onu görüyordu ![]() Sağlıklı olan herkes aslında "dünyanın en zengin insanıydı, ama çoğu kez unutuluyordu bu gerçek ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|