![]() |
Mümin Kardeşlerimizin Önemi. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mümin Kardeşlerimizin Önemi.Ebu Derda(r ![]() - Hayy Allah, Allah iyiliğinizi versin, şimdi dövüp sövdüğünüz bu adamı Kuyuya düşmüş halde bulsanız onu bu kuyudan çıkarmıyacak mısınız? Dediler ki; - Elbette, kuyudan çıkarırdık ![]() Ebu Derda: -O halde kardeşinize hakaret eden ifadeleri terkedin, Allah’a hamd edin ![]() Dediler ki: - Peki sen ona kızmıyormusun? Ebu Derda(r ![]() - Ben şahsına değil, yaptığı kötü fiillerine kızarım, o kötü fiili bıraktığı zaman o yine benim kardeşimdir ifadeleriyle veya beddualarla şeytana yardımcı olunmaması gerektiği mesajını verdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Heledur sakin ol Ey Mü’minlerin Emiri! Ben Allah’a bir isyan etti isem sen üç defa isyan ettin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Eğer sen beni kusurumu hoşgörüsen bende seni hoş görürüm, Özrümü kabül et, şimdi beni mazur görüyormusun? dedi ![]() Adam: - Evet deyince ruhunda etki yapan sözlerle adama teşekkür edip oradan ayrıldı ![]() Rasulullah(s ![]() yüzünü ateşten korur, Bir kimse din kardeşinin savunmayıp sahipsiz bırakırsa, Allah’da onun kendisinin yardımını istediği yerde yardımsız bırakır, savunan kimseyede Allah yardıma çok muhtaç olduğu yerde kendisine yardım eder ![]() ![]() Allah’ın dostları içinde öyle kimseler vardır ki, onlar Nebi ve şehitde değillerdir ![]() ![]() Ashab: -Onlar kimlerdir Ya Rasulullah ? Efendimiz(s,a ![]() -Onlar aralarında herhangi bir nesep bağı ve maddi alışveriş bulunmadan sırf Allah’ın muhabbeti ve rızası için birbirlerini sevenlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ALLah c ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|