![]() |
Dünya'nın İlk Fotoğrafı...* |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Dünya'nın İlk Fotoğrafı...*Dünya'nın İlk Fotoğrafı ![]() ![]() ![]() *Resim 1* ![]() Bilinen Dünyanın ilk fotoğrafını görüyorsunuz ![]() görünüş isimli bu fotoğraf 1826 da çekilmiş ![]() Nicéphore bu fotoğrafını basım işlemine 'heliography' adını vermiş ![]() fotoğrafın basılması tam 8 saat sürmüş ![]() ** *Dünyanın İlk Negatif Kullanılmadan Basılan Fotoğrafı ![]() ![]() ![]() Resim 2 ![]() Negatif kullanmadan derken direkt pozitif baskı olarak yapılmış ![]() daguerreotype deniyor ![]() *Bu teknik Fransız kimyacı Louis Daguerre tarafından bulunmuş ![]() yapılmış ![]() ![]() *resim 3* ![]() Ekte resim 3 te gördüğünüz fotoğrafta Dorothy Catherine Draper'e ait ![]() Amerikada 1839 da çekilmiş ilk kadın fotoğrafı ![]() Fransız Louis Daguerre1839 da Amerika'da bulunmuş ![]() ![]() Draper, kendi kamerasını yapmış ve ilk insan portresini çekmiş ![]() Dorothy Catherine Draper de çekilmiş ilk bayan portresi olarak tarihe geçmiş ![]() ** *Dünya'nın İlk Fotomontajı ![]() ![]() ![]() resim 4 ![]() 1858 de Henry Peach Robinson dünyanın ilk fotomontajını yapmış ![]() negatifi birleştirerek tek bir fotoğraf yaratmış ![]() Robinson'un ilk ve en meşhur fotoğrafı beş negatiften oluşuyor ![]() Tüberkülozdan ölen bir kızın etrafında bu komposizyonu oluşturmuş ![]() Fotoğrafın ismi "Fading Away"* ** *İlk Hareketli Objelerin Fotoğrafı ![]() ![]() ![]() Gif 5 ![]() 1872 de İngiltere doğumlu fotoğrafçı Eadweard Muybridge, bir at yarışında atın dört ayağınında yerde olmadığı anı fotoğraflamayı başarmış ![]() kamerayla bir seri fotoğraf çekerek bir at yarışını adım adım fotoğraflamış ![]() Bunları birleştirerek ilk hareketli görüntüleri oluşturmaya başlamış ![]() Aslında bir anlamda günümüz at yarışı fotofiniş ininde babası olmuş ![]() ** *Dünyanın İlk Renkli Fotoğrafı ![]() ![]() ![]() resim 6 ![]() __________________ Alıntı ![]()
![]() |
Cevap : Dünya'nın İlk Fotoğrafı...* |
![]() |
![]() |
#2 |
Gözyaşı
|
![]() Cevap : Dünya'nın İlk Fotoğrafı...*İlk resmi görmüştüm diğerlerini görmemiştim emeğine sağlık
|