Müzzemmill 17. Ayet Ne Diyor |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Müzzemmill 17. Ayet Ne DiyorKorkudan vefat etti Ebû Bekr-i Verrak hazretlerinin çok temiz kalbli bir oğlu vardı İlmihâlini öğrenmesi için bir hocaya gönderdi onu Çocuk akşam eve geldiğinde, yüzü solmuş, sanki bir şeyden korkmuş, dudakları titriyordu Çok üzülüp; - Evlâdım neyin var? dedi Niçin soldun böyle? Bir şeyden mi korktun? Çocukcağız; - Bir şeyden korktum, dedi - Hayrola neden korktun oğlum? - Bugün hocam bir âyet okuttu bana O âyetin dehşetinden korkuya kapıldım- O hangi âyet evladım? - Müzzemmil sûresinin on yedinci âyeti babacığım Bu âyette Allahü teâlâ; “Siz bugün küfür ve günahtan kurtulmazsanız, yarın kıyamet gününde Cehennem ateşinden nasıl kurtulacaksınız? O günün dehşeti, nice gençleri ak saçlı ihtiyâra döndürür” buyuruyormuş Çocuğun korku hâli artarak devam etti Yemekten içmekten kesildi Günden güne eridi âdeta Ve o korkuyla vefat etti Defninin ertesi günü, babası ziyâret etti bu mübârek çocuğu Kabri başında çok ağladı Gözyaşları içinde; - Ey nefsim! dedi kendi kendine Bak şu oğlun, bir âyet-i kerîme işitmekle korktu, hastalandı ve bu dertle öldü Sen ise, aynı âyeti yıllarca okuyorsun da hiç korku gelmiyor kalbine Taş mıdır senin kalbin? |
|