|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
den, dünyanın, güzel, seçildi, sözütürkçe |
![]() |
Dünyanın En Güzel Sözü...!!Türkçe Den Seçildi! |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Dünyanın En Güzel Sözü...!!Türkçe Den Seçildi!60 ülkeden 2500 kelime yarıştı ![]() ![]() 60 ülkeden yaklaşık 2 bin 500 kelimenin yarıştığı sözcük yarışmasında birinciliği Türkçe’deki “Yakamoz” aldı ![]() Almanya’nın başkenti Berlin’deki Dış İlişkiler Enstitüsü tarafından düzenlenen, 60 ülkeden yaklaşık 2 bin 500 kelimenin göz önünde tutulduğu yarışmada, Türkçe “Yakamoz” sözcüğü, 3 kişilik jüri tarafından dünyanın en güzel sözcüğü olarak belirlendi ![]() Bu konuda yapılan açıklamada, ayın sudaki yansımasını ifade eden “Yakamoz” sözcüğünün, orijinalliği, anlamı ve kültürel önemi açısından birinciliğe layık görüldüğü bildirildi ![]() Yarışmada ikinciliği, horlamak anlamına gelen Çince “Hu lu” kelimesi kazanırken, üçüncülüğü de Afrika’daki Luganda dilinde “düzensiz” anlamına gelen “Volongoto” sözcüğü elde etti Alıntı ![]() __________________
![]() |
Cevap : Dünyanın En Güzel Sözü...!!Türkçe Den Seçildi! |
![]() |
![]() |
#2 |
adasel
|
![]() Cevap : Dünyanın En Güzel Sözü...!!Türkçe Den Seçildi!Yakamoz, her insanın bildiği gibi ay ışığının denize yansıması değildir!! Bu konu beni çok sinirlendiriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
asyaland
|
![]() Cevap : Dünyanın En Güzel Sözü...!!Türkçe Den Seçildi!çok merak ettim yakamozum diğer anlamı nedir??? bilgilendirirseniz seviniriz ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
*KeDi KeSeN*
|
![]() Cevap : Dünyanın En Güzel Sözü...!!Türkçe Den Seçildi!eed gerçekten de "Yakamoz" Kelimesi Dilde Söylenişi Çok Güzel Olan Bi Kelime Teşekkürler Bu ilginç Paylaşımından dolayı :) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Equinox
![]() |
![]() Cevap : Dünyanın En Güzel Sözü...!!Türkçe Den Seçildi!Alıntı:
"Yakamoz" isim Rumca ![]() Sucul yaşama sahip olan bazı bakteri türleri, su yüzeyine düşen ışığı yansıtma özelliğine sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dinoflagellatlar olarak bilinen oldukça küçük, ve �flagella� adı verilen uzantıları zayesinde hareket yeteneğine sahip olan tek hücreli canlılar (planktonlar), yakamoz görüntüsünü oluştururlar ![]() ![]() ![]() Ayışığının suya yansıması (mehtap) ile karıştırılan yakamoz, uyarıldığında ışık saçan tek hücreli bir deniz canlısıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bildiğim anlamları bunlar kelime olarak bir başka anlamı varmı bilemiyorum:) Konu için teşekkürler sevgili gülgüzeli ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
haticee
|
![]() Cevap : Dünyanın En Güzel Sözü...!!Türkçe Den Seçildi!emeğine sağlık teşekrler |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
kezban
|
![]() Cevap : Dünyanın En Güzel Sözü...!!Türkçe Den Seçildi!enteresan ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
djdem
|
![]() Cevap : Dünyanın En Güzel Sözü...!!Türkçe Den Seçildi!vay be bizden seçiliyo en güzel sözcük ama bizde hep birlikte türkçeye karşı bir düşmanlık var sanki çok garip konuşuyoz çoğu zamn bende dahil:d
|