![]() |
Kur'an'da Kur'an!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'an'da Kur'an!!!!!!!!Kur'an, kendisini bir kılavuz, rehber olarak tanıtıyor ![]() ![]() Elif Lâm Râ; Bunlar, gerçeği açıklayan Kitab’ın âyetleridir ![]() ![]() ![]() ![]() "Bu, Allah'ın izniyle, insanları karanlıklardan aydınlığa, güçlü ve hamde lâyık olan, göklerde ve yerde olanların sahibi Allah'ın yoluna çıkarman için sana indirdiğimiz kitaptır ![]() "Kur'an, âlemler için bir öğüt ve hatırlatmadan başka bir şey değildir ![]() "Bu Kitap, hiç şüphesiz muttakiler için rehberdir ![]() "Bu Kur'an, onunla uyarılsınlar, tek bir ilah bulunduğunu bilsinler ve akıl sahipleri öğüt alsınlar diye insanlara tebliğ edilmiştir ![]() "De ki, Kur'an'ı Ruhul Kudüs (Cebrail) Rabbinin katından mü'minlerin imanlarını pekiştirmek, müslümanlara doğruluk rehberi ve müjde olmak üzere hak olarak indirmiştir ![]() "Bu Kur'an, insanlara bir açıklama, muttakilere yol gösterme ve bir öğüttür ![]() "Doğrusu size Allah'tan bir ışık ve apaçık bir Kitap gelmiştir ![]() ![]() "O halde Allah'ın indirdiği Kitap ile aralarında hükmet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Biz sana onu böyle Arapça bir Kur'an olarak indirdik ve onda tehditleri türlü biçimlerde açıkladık ![]() ![]() "Andolsun, bu Kur'an'da insanlara her çeşit misali türlü şekillerde açıkladık ![]() ![]() "Âlemlere uyarıcı olsun diye kuluna hak ile bâtılın arasını ayıran ölçüyü indiren ne yücedir!" (25/Furkan, 1) "De ki, bu, mü'minlere doğruluk rehberi ve şifâdır ![]() "Kur'an'ı insanlara ağır ağır okuman için bölüm bölüm indirdik ![]() "Rabbınızdan size indirilen Kitaba uyun; ondan başka veliler edinerek onlara uymayın ![]() ![]() "O gün zâlim kişi ellerini ısırıp 'keşke Peygamber'le beraber bir yol tutsaydım, vay başıma gelene, keşke falancayı dost edinmeseydim, and olsun ki beni, bana gelen Kur'an'dan o saptırdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Benim Kitabımdan yüzçeviren bilsin ki, onun dar bir geçimi olur ve kıyamet günü de onu kör olarak haşrederiz ![]() ![]() ![]() "Gerçekten, indirdiğimiz belgeleri ve doğru yolu Kitapta insanlara açıkladıktan sonra, onu gizleyen kimselere hem Allah lânet eder, hem de bütün lânet edenler lânet ederler ![]() ![]() ![]() "Gerçekten, Allah'ın indirdiği Kitaptan bir şeyi gizlemede bulunup da onu az bir değere değişenler var ya, onların karınlarına tıkındıkları ancak ateştir ![]() ![]() ![]() "Kur'an'ı işlerine geldiği gibi bölenlere de azabı indirmişizdir ![]() ![]() ![]() "Yoksa siz Kitab'ın bir kısmına inanıp bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz? Sizden öyle davrananların cezası dünya hayâtında ancak rüsvaylık; kıyamet gününde ise en şiddetli azaba itilmektir ![]() ![]() "Onlar Kur'an'ı düşünmezler mi, yoksa kalpleri mi kilitli?" (47/Muhammed, 24) |
![]() |
![]() |
|