Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alışı, azrailin

Azrail'in Can Alışı

Eski 02-26-2008   #1
gülgüzeli

Azrail'in Can Alışı

Cenab-ı Hak, Azrail aleyhisselâma:

«Ya Azrail! Bir kimsenin ruhunu alırken hiç üzüldüğün oldu mu?», diye sordu O:

Ya Rabbi her şey Sana malûm Yalnız bir kulunun ruhunu alırken çok üzüldüm O da bir gemi dalgalar arasında parçalanıp batmıştı Fakat o gemide kundakta bir bebek vardı Anasının ölümü em-rolunmuştu Bebeğin annesinin ruhunu alırken çok üzüldüm Sonra o, bebek bir tahta parçasının üzerinde karaya çıkarak kurtuldu ve öksüz kaldı, dedi

Bu sefer Hakteâlâ: «Sevinerek ruhunu aldığın bir kimse hatırlıyor musun?» diye sual etiğinde, Azrail (as):

Evet Ya Rab! Zalim bir hükümdar vardı Halk ondan bîzar kalmıştı, işte o zalim Sultanın ruhunu kabzederken de sevindim, dedi Allah (cc):

«Kim olduğunu hatırlıyor musun, o zalim padişahın?»

Azrail aleyhisselâm:

Hayır hatırlamıyorum Ya Rab, deyince Cenabı Hak şöyle buyurdu:

«Hani o anasının canını üzülerek kabzettiğin bebek var ya, işte odur o zalim padişah!»

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com