![]() |
Büyük Farz Cihad |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Büyük Farz CihadBÜYÜK FARZ CİHAD Allah-u Teala El- Saf suresi’nin 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cihad iki kısımdır: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() Peygamber Efendimiz savaş izni gelmeden önce on dört yıl boyunca dil ile cihad etmiştir ![]() ![]() CİHADDA NİYET Kur’an-ı Kerim’de cihad emrinden bahsedilmiş, gerektiğinde Allah rızası için savaşmamız ve dini müdafaa etmemiz emredilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerinde ittifak edilen İmam Buhari ve İmam Müslüm’in rivayet ettiği bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimize; “Bir adam cesaret için, biri gösteriş için ve biri de akrabaları için savaşıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Şehidin cesedi kabirde çürümez ve kıyamet gününde yaralarından misk kokusu çıkar ![]() CİHADIN FAZİLETİ HAKKINDAKİ HADİSLER İmam Buhari’nin rivayet ettiği bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz, Allah’ın adına yemin ederek mealen şöyle buyurmuştur: “Kim Allah yolunda yaralanırsa, Allah kimin O’nun yolunda yaralanacağını bilir ![]() ![]() Yine İmam Buhari’nin rivayet ettiği bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz mealen şöyle buyuruyor; “Ümmetime ağır gelmeseydi, sürekli savaşırdık ![]() ![]() Yine İmam Buhari’nin rivayet ettiği bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz, Allah’ın adına yemin ederek mealen şöyle buyurmuştur; “Cennette, bir kırbacın kapladığı alan kadar yer dünya ve içindekilerden daha hayırlıdır ![]() ![]() İmam Buhari ve İmam Müslim’in, Cabir’den rivayet ettiklerine göre; Uhud Savaşı’nda bir adam Peygamber Efendimize şöyle dedi: “Ben bu savaşta ölürsem nerede olacağım?” Peygamber Efendimiz; “Cennette ![]() ![]() ![]() Ey Müslüman Kardeşim! Bil ki Allah yolunda cihad, İslam’ın sancağı ve Allah’ın dini en yücede ve İslam düşmanlarının kelimesi en aşağıda olsun diye, malı ve canı bu uğurda harcamakla olur ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Büyük Farz Cihad |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Büyük Farz Cihadselamün aleyküm ablam ![]() ben ''cihad'' ile ilgili her yazıyı severek ve beğenerek okuyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ve zaman müslüman için ''cihat'' zamanıdır ![]() ![]() Allah razı olsun bu güzel paylaşım için ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|