![]() |
Kur'an Okumanın Fazileti... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'an Okumanın Fazileti...KURAN OKUMANIN FAZİLETİ Kur'an-ı Kerim'i okumanın usul ve âdabı vardır ![]() ![]() ![]() Ebü Abdurrahman Sülemi bu konuda şu açıklamayı yapar: Osman b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Enes b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kur'an-ı Kerim bu yolda okunursa maksad hasıl olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İmam Gazzali merhum, Kur'an okumanın âdabını, usûlünü en iyi bilen ve anlatan büyük âlimlerdendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() — Seni Kur'an okurken dinlediğim zaman, Davud Peygamber'in Mizmarı sanki sana verilmiş gibi gelir bana, derdi ![]() — Yâ Resul! Vi senin dinlediğini bilsem, daha özenir, daha güzel okumaya çalışırdım, derdi ![]() Hazret-i Ömer, bir yerde Ebû Mûse'l-Eşari'ye rastlayınca O'na iltifatta bulunur; — Bize Rabbimizi zikret, O'nu hatırlat, ya Ebû Musa, diyerek O'ndan Kur'an okumasını diler, ve O'nu dinlerdi ![]() Hazret-i Aişe validemiz, bir akşam Hazreti Peygamberin yanına biraz geç geldi, Hazreti Peygamber O'na: — Neden böyle geç kaldın, seni alıkoyan nedir? diye sordu ![]() — Bir kişinin Kur'an okuyuşunu dinledim, ondan daha güzel seslisini işitmiş değilim, onu dinlerken geciktim, diye cevap verdi ![]() Hazreti Peygamber kalkıp gitti, O da bir müddet dinlemeye daldı, sonra Hazreti Aişe'ye: — Bu, Ebu Huzeyfe'nin kölesi Sâlim, dedi ![]() ![]() Bu rivayetlerden Ashab-ı Kiram'ın Kur'an okumaya, ezberlemeye ne kadar önem verdiklerini görüyoruz ![]() Hazret-i Peygamber ümmetini Kur'an öğrenmeye ve O'nu öğretmeye teşvik etmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Kur'an-ı Kerim'in faziletine dair bazı Hadis-i Şerifleri burada zikredelim: "Hafızasında Kur'an'dan bir şey bulunmayan kimse, harap eve benzer ![]() (İbniMes'ûd'dan) ![]() Kur'an okuyun, zira O, kıyamet günü sahibine şefaatçi olacaktır ![]() (Müslim) ![]() "Kim ki Kur'an okur, O'nunla amel ederse, ana ve babasına kıyamet günü öyle bir tac giydirilir ki, O'nun ziyası, dünya evlerindeki güneşin ziyasından daha güzeldir ![]() ![]() ![]() ![]() "Kur'an okuyan kimse, peygamberliği gönlünün içine almış demektir, şu kadar var ki, ona vahiy gelmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "İnsanlardan ehlüllah olanlar vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Hazreti Peygamber bir defa Ebû Zer'e demişti ki; Ya Ebû Zer! Allah'ın Kitabından bir âyeti öğrenmen, senin için yüz rekat namaz kılmaktan daha hayırlıdır ![]() ![]() "Evvelkilerin ve sonrakilerin ilmini arayan kimse, Kur'an'ı araştırsın ![]() "Ümmetimin en şereflileri Hamele-i Kur'an 'dır ![]() ![]() "Evlerin en aşağısı içinde Kitabullahtan birşey bulunmayandır ![]() "Bu Kur'an Allah'ın bir ziyafet sofrasıdır, o sofradan gücünüzün yettiği kadar hisse almaya bakın" Hazreti Ali (Kerremü vechehü) diyor ki, ben Resulullah'tan işittim, şöyle buyurdu: "İleride karanlık gece parçaları gibi fitne olacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ''Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenip ezberleyen ve öğretendir ![]() "Kıyamet günü oruç ve Kur'an kula şefeâtçı olurlar ![]() ![]() "Kur'an der ki: "Ya Rabbi! ben de geceleri O'nu uykudan alıkoydum, beni O'na şefaatçi yap ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kur'an Okumanın Fazileti... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'an Okumanın Fazileti...selamun aleyküm kardeşim emeğine sağlık çok güzel hayırlı bir konuya değinmişsin kitab-ı kur'an öğrenmek okumak ve bilhassa anlayarak okumak çok güzel ama malesef günümüzde biz yeterli zamanı ayıramıyoruz bildiğimiz halde okumadığımız zaman bilmeyerek okumayanlardan daha çok sorumluluk altına giriyoruz Rabbim yardımcımız olsun, yolundan kitabından ayırmasın bizleri inşaallah selam ve dua ile |
![]() |
![]() |
|