![]() |
Kuran Hakkında İlginç Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuran Hakkında İlginç BilgilerSoru 23: Kur’an’ı Kerimde ismi geçen sahabe kimdir? Cevap : Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Soru 24: Hurf’u Seb’a nedir? Cevap : Kur’an’ı Kerim’in yedi harf üzerine inmesidir ![]() Soru 25: Kur’an’ı Kerim’in hangi suresinin her ayetinde “ALLAH” kelimesi vardır? Cevap : Mücadele suresi ![]() Soru 26: Allah (c ![]() ![]() Cevap : 2697 defa ![]() Soru 27: Kur’an’ı Kerim’de tek ismi zikredilmiş kadın kimdir? Cevap : Hz ![]() ![]() Soru 28: Kur’an’ı Kerim’in son inen ayeti hangi surenin kaçıncı ayetidir? Cevap : Maide suresinin 3 ![]() Soru 29: Kur’an’ı Kerim’de surelerin başında besmele vardır ![]() ![]() Hangi surenin başında besmele yoktur? Cevap : Tövbe suresi ![]() Soru 30: Hangi surede besmele iki defa zikredilmiştir? Cevap : Neml suresi Soru 35: Sahabeler karşılaştıklarında ve ayrılacakları zaman birbirlerine devamlı olarak okudukları bir sure vardı ![]() İmamı Şafi hazretleri “Kur’an’dan sadece bu sure nazil olsaydı, insanlara dünya ve ahiret mutluluğu için yeterdi ![]() ![]() Cevap : Asr suresi ![]() ![]() Ancak iman edip salih amel işleyenler, birbirine hakkı ve sabrı tavsiye edenler bunların dışındadır ![]() Soru 38: Allah’ü Teala kimin suçsuz olduğuna dair ayet indirmiştir? Cevap : Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Soru 42: Kur’an’ı Kerim’in ilk okunduğu mescit hangisidir? Cevap : Medine’de “Beni Zerik” mescidi ![]() Soru 43: Kur’an´ı Kerim’de “Cennet” kelimesi kaç defa zikredilmiştir? Cevap : 66 defa ![]() Soru 44: Kur’an’ı Kerim’de “cehennem” kelimesi kaç defa zikredilmiştir? Cevap : 126 defa ![]() Soru 46: Mekke’de Kur’an’ı Kerim’i ilk kez açıktan okuyan kimdir? Cevap : Abdullah bin Mesut (r ![]() ![]() ![]() Soru 48: Kur’an’ı Kerim’de en yüce sure hangisidir? Cevap : Fatiha suresi ![]() Soru 49: Kur’an’ı Kerim hangi halife zamanında “Mushaf” halinde toplandı? Cevap : Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Soru 50: Kur’an’ı Kerim hangi halife zamanında çoğaltılıp dağıtıldı? Cevap : Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Soru 56: Hz ![]() “Ben orada olsaydım, mutlaka Firavunun boynunu vururdum” demiştir? Cevap : Naziat suresi ![]() Soru 61: Peygamberimiz (s ![]() ![]() ![]() Cevap : Vettini suresi ![]() Soru 62: Peygamberimiz (s ![]() ![]() ![]() Cevap : Elemneşrah suresi ![]() Soru 63: Peygamberimiz (s ![]() ![]() ![]() Cevap : Muhammed suresi ![]() Soru 64: Kıyamet günü Allah (c ![]() ![]() Cevap : Rahman suresi ![]() Soru 66: Abdestin farz olduğunu belirten ayet hangisidir? Cevap : Maide suresi 5 ve 6 ![]() Soru 79: 1632 yılında “dünya dönüyor” dediği için idamla yargılanan Galile Galileu’dan 1000 yıl önce dünyanın döndüğünü haber veren Kur’an ayeti hangisidir? Cevap : Yasin 40 |
![]() |
![]() |
|