Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cazibesi, kuranin

Kuran'in Cazibesi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kuran'in Cazibesi

KURAN'IN CAZİBESİ

Ebu Cehil, Ebu Sufyan ve Ehnes b Şerik müşriklerin önde gelenlerinden ve Hz Peygamber (sav)’ in en azılı düşmanlarından üç kişiydiler Kur’an ayetlerinin halkı etkilemesinden çok rahatsız oluyorlardı Bu nurlu ışığı söndürmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar fakat bir türlü istediklerini elde edemiyorlardı

Bir gün bu üç kişi akşamın karanlığından faydalanarak, birbirlerinden habersiz bir şekilde Hz Peygamber (sav)’ in evinin yanına giderek okunan Kur’an ayetlerini dinlemeye karar verdiler

O akşam onların üçü de ilahi ayetleri duyunca çok etkilendiler Zamanın nasıl geçtiğini anlayamadılar ve havanın yavaş yavaş aydınlandığını fark ettiler Müşriklere görünüp rezil olma korkusuyla gizlice, ürkek bir şekilde evlerine doğru hareket ettiler Evlerine dönerken yolda karşı karşıya geldiler ve birbirlerini yaptıkları bu işten dolayı kınadılar Birbirlerine şöyle dediler:

Eğer Müslümanlar görürlerse, İslam’a ilgi duyduğumuzu zannederler

Bu işi tekrar yapmamak ve Hz Peygamber (sav)‘ in evine tekrar gitmemek için anlaştılar

Ama bir sonraki akşam Kur’an‘ ın manevi cazibesi onları tekrar sıcak yataklarından kaldırdı Geçen akşamki gibi her birisi diğerinden habersiz olarak, sürünerek Hz Peygamber (sav)’ in evinin yanına geldiler Gece yarısına kadar Kur’an dinlediler, zamanla hava yavaş yavaş aydınlanmaya başladı ve evlerine geri dönmek üzere kalktılar Tekrar yolda karşılaşınca birbirlerini şiddetle kınadılar Aynı işi tekrar yapmamak için büyük putları adına yemin ettiler

Ama aynı olay sonraki akşamda tekrarlandı Gündüz olunca Ehnes sinirli bir şekilde Ebu Sufyan’ ın evine gitti ve Kur’an hakkında uzun süre tartıştıktan sonra da Ebu Cehil’in evine gittiler Kur’an’ ın hakkaniyetinden etkilendikleri belliydi Ama kibir, makam, dünya malı ve inatları onların kurtuluşunu engelledi Daha sonra bu üç müşrik Hz Peygamber (sav)’ e ve Onun getirdiği hak din ve kitaba iman etmeyeceklerine dair yemin ettiler

Alıntı Yaparak Cevapla

Kuran'in Cazibesi

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Kuran'in Cazibesi

Selamün Aleyküm güzel kardeşim Paylaşımın yüreğime dokundu Okurken tuhaf duygulara kapıldım Nasıl bir nimete malik olduğumuzu düşündüm, Rabbimiz cc'nin bizleri ne kadar çok sevdiğini düşündüm ve bu ilahi kelamını okumayı, yaşamayı bizlere nasip ettiği için şükrüm daha çok arttı Rabbimizebizleri rahmetine layık gördüğü için''Elhamdülillahi Rabbil Alemin'' dedim, derin derin O öyle bir cezbedici ki, en taş yürekler ona kayıtsız kalamıyor işte Bir yerlerden zihinlerini çekiyor, kalplerindeki perdeyi kaldırıyor Ama işin asıl neticesi olan ''kabul etme''ye gelince, nefisler devreye giriyorYazıdaki gibi kabul etmiyorlar bu ilahi rahmeti Rabbimiz cc bu hidayet pınarından tüm kullarını nasipdar eylesin, malik olduğumuz nimetin değerini bilenlerden eylesin inşallahRabbimize emanetsin güzel kardeşimEmeğine, yüreğine sağlıkSelam ve duaların en güzeliyle

Alıntı Yaparak Cevapla

Kuran'in Cazibesi

Eski 08-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Kuran'in Cazibesi

aliye_aliye´isimli üyeden Alıntı

aleykum selam gül kardeşim benim

amin inşallahcanım kardeşim

bende kendimi düşündüm bazen okumayı ihmal ediyorum kendi kendimi kınadım bende onlar gibi nefsime yenik düşüyorum rabbim bizi nefslerimize bırakmasın rabbim bizi affetsin güzel sahabeler geldi aklıma saklı saklı okuyorlardı ben ise rahat içindeyken Abdullah İbni Mesud geldi aklıma GÜL SULTANIMIZ sorarmış kim kabeye girip içinde kuran'ı okucak Abdullah İbni Mesud ben diye sıçrarmış ayaga başka kimse cesaret edemezmiş çünkü müşrükler hemen çullanırmış üstünü bitkin düşene kadar vurularmış ama bunu bile bile tekrar takrar gidermiş

rabbimze emanetsin kardeşim

selam dua ve muhabbetle inşallah

Alıntı Yaparak Cevapla

Kuran'in Cazibesi

Eski 08-04-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Kuran'in Cazibesi

Varlığın en bereketli ışık kaynağı, sözün en çarpıcı, en kuvvetli nüktesi O’dur Yeryüzündeki bütün câzibedâr güzellikler, O’nun ışığının varlık üzerine akseden gölgesi, en büyüleyici ses ve nağmeler o semâvi solukların sadece bir perdesidir O’nun ışıktan beyanları arasında tenezzüh, gönülden kirleri, gözlerden de günahları siler-süpürür O’nun ötelere açık zümrütten iklimlerini temâşâ, düşünceye hikmet tohumlarını saçar, aklı semâlar ötesi âlemlerde gezdirir

Güneş, O’nun aydınlık dünyâsına nispeten bir ateş böceği, Ay, çehresine ışık çalınmış bir avuç siyah topraktan ibarettir O, dışının parlaklığı, içinin derinliği, muhtevâsının zenginliği ile, gökler ötesinden gelmiş öyle bir sofradır ki; bize ulaşıncaya kadar, O’nu elden ele bir gül demedi gibi taşıyan melekler dahi O’ndan müstağni kalamamışlardır

Yeryüzü ve onun sakinleri, bu ilâhî sofranın gelişini ihtiyaç ve iştiyak türküleriyle karşıladı ve bu köhne kürenin dört bir yanı O’nun gülüyle, nergisiyle âdeta Cennet yamaçlarına döndü O’nun olmadığı dönemde kapkaranlık kesilen ova, vâdi, dağ, dere, tepe O’nun her yana saldığı nurlarla aydınlandı ve okunan bir kitap haline geldi Hele, O’nun şerh edip önümüze serdiği eşyânın hakikati âdeta ruhlarımızı dolduran bir hitâp oldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Kuran'in Cazibesi

Eski 08-04-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Kuran'in Cazibesi

Secde 2 :
Şüphe yok ki Kitabın indirilişi, âlemlerin Rabbi tarafındandır

Fussilet 41-42 :
41- Onlar, kendilerine gelen Kur'ân'ı inkâr ettiler Halbuki o, öyle eşsiz bir Kitaptır,
42- Ki ne önünden, ne de arkasından onu boşa çıkaracak bir söz gelmez (O) Hüküm ve hikmet sâhibi, çok övülen(Allâh)dan indirilmiştir

Secde 3 :
3 Yoksa "Onu uydurdu" mu diyorlar? Hayır, o senden önce kendilerine hiçbir uyarıcı gelmemiş olan bir kavmi, doğru yola gelirler umuduyla uyarman için Rabbin tarafından (sana indirilen) gerçektir

Yunus 37 :
37 Bu Kur'ân, Allah'tan başkası tarafından uydurulacak bir şey değildir Ancak kendinden öncekinin doğrulaması ve Kitabın açıklamasıdır Onda asla şüphe yoktur Âlemlerin Rabbi tarafından(indirilmiş)dir

Hakka 41-43 :
41 O, bir şâ'irin sözü değildir Ne de az inanıyorsunuz!
42 Bir kâhinin sözü de değildir Ne de az düşünüyorsunuz!
43 Âlemlerin Rabbi tarafından indirilmiştir

Selamün aleyküm Nur Damlası, ben de birkaç ayet eklemek istedimRabbimiz cc, Kur'an'ı asırlar öncesine hapsedenlerden değil, şimdi ahir zaman ümmeti olarak, bizleri selamete çıkaran bir fecr, ve Kur'an'daki hükümleri ''BİR YAŞAM BİÇİMİ'' olarak görüp en güzel şekilde uygulayanlardan eylesin inşallahRabbimize emanetsin güzel kardeşim benimSelam, dua ve muhabbetle inşallah

Alıntı Yaparak Cevapla

Kuran'in Cazibesi

Eski 08-04-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

Kuran'in Cazibesi

KURAN'IN PENCERESİNDEN BAKARSAN

Güzellikleri yaratan Allah’ın

İndirdiği vahiyle yolunu bulan,

Rabbimiz tarafından,

En güzel örnek olarak tanımlanan,

Fahri Kâinat efendimiz,sav

Şimşek gibi gözlerimizi alan bir nurla,

bir ihtişamla parıldar

Bu nur,

Bütün insanlığın yolunu aydınlatır

Allah’ın hükümleri, Elçisinin öğretileri,

Bu kısa aklımızın vicdanımızın ölçüleridir

Cenab-ı Hâkkın, nuhunu taşıyan insan,

Anlamlı bir varlıktır

Çünkü insan,

Yer yüzüne halife olarak yaratılmış

Kur’an,

İnsanın kalbine ve aklına inmiş,

Beşer sözüyle kıyaslanamaz

O’nun kelamı duyulduğunda,

Kalbler nasıl korku ile dolmaz?

Şayet bu Kur’an,

Bir dağın üzerine indirilseydi,

Odağa akıl ve idrak verilseydi

Allah’ın sözünün azametinden, sorumluluktan,

Parçalanır tuz buz olurdu saygı ve korkudan

Allah’a itaatından parça parça olursa,dağlar,

Akletsene,

Vahyi ve zikri duyamıyacağını anlayan kütük,

Başın eğmiş, boyun kırmış, niçin ağlar?

Kur’an Allah’ın sağlam ipi,üstün kelamı

Gözlerin kalblerin karşısında büyük bir mucize

Mükerrem elçinin hayatı,

Kur’an’la birleşince,

Ortaya Fıtrat yolu İslam çıkar

Cennete götüren yol

Cennet sonsuzluğa kadar açılmış bir yarış

Yüce Allah’ın, cc

Biribiri üzerine sekiz derece halinde

Yarattığı en yüksek mertebe

Mü’minler için donatılmış,

Takva ve ihsan sahipleri için hazırlanmış

İnsana yapılan masraf, bahşedilen lutuf,

Dünyanın altını,gümüşü,yakutu ile karşılanamaz

Dört başı mamur olmak kolay iş değil,

Aslında zorda değil

İslamın değişmez prensipleri

Kolaylık üzerine kurulmuş

Cennet yarış yolu, sonsuza kadar açık

Dünyada ne kadar hazırlanmışsan,

Ruh dünyanda ki putları kırmışsan,

Hizmette ne ölçüde ileri gitmişsen,

Cennetin,

Sekiz kapısından gir içeri diye nida edilecek

Yol göstericimize, kurtarıcımıza sâlat veselam olsun

İki cihan güneşi Efendimizin,

Öve öve bitiremediği, o mutluluk diyarına

Nail olmak istemezmisin?

İslamın gelipde kurduğu bir denge vardır

Akıl,vahiy, dünya, ahiretle birliktedir

Allah’a ortak koşulduğunda,veya

Allah ile insan çatışırsa

Yerden göğe kadar evrensel düzen alt üst olur

İşte şirkin en tehlikesi budur

Aciz insandan Allah’tan korkar gibi kokmayın

Şahsi yeteneğinizi inkar eder,

Onurunuzu ayaklar altına alırsınız

Allah’ın size üfledği ruhun,

Taşıma yetkisini kaybedersiniz

Şeytanında,

İnsanı yoldan çıkardığı ayağını kaydırdığı nokta

Tam burasıdır

Allah’ın elçilerinin karşısına,

İnatçı ve inkarçı taifeler,

Daima çıkar hesabıyla dikildi ve direndiler

Mekke müşriklerinin dönemedikleri viraj var ya,

İşte orada,

Allah Rasulü şöle seslendi:

‘’Güneşi sağ elime ayı sol elime verseniz

Vallahi ben davamdan vazgeçmem’’

Tevhid,

Kişiyi fıtratın, yaratılışın çizgisinde tutar

Kulluk ve sevgi,

Yalnız ve yalnız yüce Allah’a’dır

Aciz insana hak etmediği sıfatları yüklemeyin

Geçici çıkarlar için başınıza belâ etmeyin

Akıl pusulamızın feleğini şaşırtan,

O kadar sanal ilâh vardır ki,

Takdirde, hükümde, emirde,

Hürriyeti ve felahı çiğnerler

Bilirmisin hürriyet nedir?

Hürriyet öyle çayırlıktır ki,

Orada zayıf ve semiz sığırda otlar

Orada kurtda kuzuda doyar

Dünya ve ahiret bir gerçeğin iki yüzüdür

Farkındamısın,

Bütün güzelliklerin sonu gelecek

Hâlık karşısında biz mahlukuz

Hâlık O, Kâdir O, Hâkim O

‘’En hikmetli kararı veren hükmü veren Allah değilmidir’’

Alıntı Yaparak Cevapla

Kuran'in Cazibesi

Eski 08-04-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

Kuran'in Cazibesi

aliye_aliye´isimli üyeden Alıntı

Secde 2 :
Şüphe yok ki Kitabın indirilişi, âlemlerin Rabbi tarafındandır

Fussilet 41-42 :
41- Onlar, kendilerine gelen Kur'ân'ı inkâr ettiler Halbuki o, öyle eşsiz bir Kitaptır,
42- Ki ne önünden, ne de arkasından onu boşa çıkaracak bir söz gelmez (O) Hüküm ve hikmet sâhibi, çok övülen(Allâh)dan indirilmiştir

Secde 3 :
3 Yoksa "Onu uydurdu" mu diyorlar? Hayır, o senden önce kendilerine hiçbir uyarıcı gelmemiş olan bir kavmi, doğru yola gelirler umuduyla uyarman için Rabbin tarafından (sana indirilen) gerçektir

Yunus 37 :
37 Bu Kur'ân, Allah'tan başkası tarafından uydurulacak bir şey değildir Ancak kendinden öncekinin doğrulaması ve Kitabın açıklamasıdır Onda asla şüphe yoktur Âlemlerin Rabbi tarafından(indirilmiş)dir

Hakka 41-43 :
41 O, bir şâ'irin sözü değildir Ne de az inanıyorsunuz!
42 Bir kâhinin sözü de değildir Ne de az düşünüyorsunuz!
43 Âlemlerin Rabbi tarafından indirilmiştir

Selamün aleyküm Nur Damlası, ben de birkaç ayet eklemek istedimRabbimiz cc, Kur'an'ı asırlar öncesine hapsedenlerden değil, şimdi ahir zaman ümmeti olarak, bizleri selamete çıkaran bir fecr, ve Kur'an'daki hükümleri ''BİR YAŞAM BİÇİMİ'' olarak görüp en güzel şekilde uygulayanlardan eylesin inşallahRabbimize emanetsin güzel kardeşim benimSelam, dua ve muhabbetle inşallah

aleykum selam gül kardeşim benim

amininşallah ekle canım kardeşim ellerine saglık rabbim razı olsun inşallah

güzellerr güzeli rabbimize emanetsin inşallah gül kardeşim benim

selam dua ve muhabbetle ile inşallah kardeşim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com