![]() |
Din Adamları Mı Yoksa Kuran-İ Kerim Mi? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Din Adamları Mı Yoksa Kuran-İ Kerim Mi?merhabalar aslında başlık her şeyi açık ve net ortaya koyuyor ama yine de tekrar etmek istiyorum ![]() Ben Kuran-ı Kerim'in türkçe mealini okuyorum ve buradaki sureleri ayetleri etrafımdakilerle paylaşıyorum ![]() ![]() Yalnız Kuran-ı Kerim'de yazan ayetler hakkında ters düştüğümüz durumlar oldu ![]() ![]() Şimdi bu durumda ne yapmak gerekiyor? Din adamları Kuran-ı Kerim'i daha mı farklı yorumluyorlar? Kuran-ı Kerim her konuda bize yol gösterici değil mi? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Din Adamları Mı Yoksa Kuran-İ Kerim Mi?Selamun Aleyküm, Değerli kardeşim, bildiğiniz gibi Kur'an-ı Kerim'in orijinali arapçadır ve arapça da diğer diller gibi yöresel olarak ve geçmişten bugüne zaman olarak oldukça değişkenlik gösteren bir dildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kur'an ve Hadisleri okuyup doğru olarak anlamak ve bunlardan hüküm çıkarmaya çalışmak için öncelikle hem lugat hem ıstılah manalarıyla beraber çok iyi arapça bilmek gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer bunlara vakıf olmadan meal okuyarak İslam hakkında yorum yapmaya kalkarsanız ilkokul öğrencisinin doktorluk yapmaya kalkması gibi bir duruma düşersiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aksi takdirde siz Allah'ın kelamı ile değil sadece mealin yazarının yorumları ve kelamı ile hüküm vermiş olursunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah'a emanet olun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Din Adamları Mı Yoksa Kuran-İ Kerim Mi?cemaldurra´isimli üyeden Alıntı Selamun Aleyküm, Değerli kardeşim, bildiğiniz gibi Kur'an-ı Kerim'in orijinali arapçadır ve arapça da diğer diller gibi yöresel olarak ve geçmişten bugüne zaman olarak oldukça değişkenlik gösteren bir dildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kur'an ve Hadisleri okuyup doğru olarak anlamak ve bunlardan hüküm çıkarmaya çalışmak için öncelikle hem lugat hem ıstılah manalarıyla beraber çok iyi arapça bilmek gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer bunlara vakıf olmadan meal okuyarak İslam hakkında yorum yapmaya kalkarsanız ilkokul öğrencisinin doktorluk yapmaya kalkması gibi bir duruma düşersiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aksi takdirde siz Allah'ın kelamı ile değil sadece mealin yazarının yorumları ve kelamı ile hüküm vermiş olursunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah'a emanet olun ![]() ![]() ![]() Allah Celle Celalühu razı olsun değerli abimiz ![]() ![]() ![]() Çok yerinde ve tatminkâr açıklamalar vermişsiniz ![]() ![]() ![]() Teşekkürler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Din Adamları Mı Yoksa Kuran-İ Kerim Mi?Selamun aleykum oncelikle Allah'in kelamini bizler iyi bir sekilde anlayamayiz birincisi Sen mealini okuyorsun demekki aracca bilmiyorsun ikincisi din adamlari Peygammer efendimizin (S ![]() ![]() ucuncusu herhangi bir ayetteki konu baska bir ayettede gectigi icin din adamlari bunu daha iyi bildigi icin anlamadigin yerleri kendi yorumun bel kide o ayetin (hasa) anlamini bozabilir ![]() ![]() tahsintahsin´isimli üyeden Alıntı merhabalar aslında başlık her şeyi açık ve net ortaya koyuyor ama yine de tekrar etmek istiyorum ![]() Ben Kuran-ı Kerim'in türkçe mealini okuyorum ve buradaki sureleri ayetleri etrafımdakilerle paylaşıyorum ![]() ![]() Yalnız Kuran-ı Kerim'de yazan ayetler hakkında ters düştüğümüz durumlar oldu ![]() ![]() Şimdi bu durumda ne yapmak gerekiyor? Din adamları Kuran-ı Kerim'i daha mı farklı yorumluyorlar? Kuran-ı Kerim her konuda bize yol gösterici değil mi? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Din Adamları Mı Yoksa Kuran-İ Kerim Mi?Selamun Aleyküm, mavci´isimli üyeden Alıntı Allah Celle Celalühu razı olsun değerli abimiz ![]() ![]() ![]() Çok yerinde ve tatminkâr açıklamalar vermişsiniz ![]() ![]() ![]() Teşekkürler ![]() ![]() ![]() Allah hepimizden razı olsun mavci kardeşim ![]() ![]() ![]() İnşaallah soru sahibi için de tatminkar olur ![]() ![]() ![]() yalcin77´isimli üyeden Alıntı Selamun aleykum oncelikle Allah'in kelamini bizler iyi bir sekilde anlayamayiz birincisi Sen mealini okuyorsun demekki aracca bilmiyorsun ikincisi din adamlari Peygammer efendimizin (S ![]() ![]() ucuncusu herhangi bir ayetteki konu baska bir ayettede gectigi icin din adamlari bunu daha iyi bildigi icin anlamadigin yerleri kendi yorumun bel kide o ayetin (hasa) anlamini bozabilir ![]() ![]() Çok doğru ifade etmişsiniz yalçın kardeşimi katkılarınız için Allah razı olsun ![]() ![]() ![]() Allah'a emanet olun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Din Adamları Mı Yoksa Kuran-İ Kerim Mi?cemaldurra´isimli üyeden Alıntı Selamun Aleyküm, Değerli kardeşim, bildiğiniz gibi Kur'an-ı Kerim'in orijinali arapçadır ve arapça da diğer diller gibi yöresel olarak ve geçmişten bugüne zaman olarak oldukça değişkenlik gösteren bir dildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kur'an ve Hadisleri okuyup doğru olarak anlamak ve bunlardan hüküm çıkarmaya çalışmak için öncelikle hem lugat hem ıstılah manalarıyla beraber çok iyi arapça bilmek gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer bunlara vakıf olmadan meal okuyarak İslam hakkında yorum yapmaya kalkarsanız ilkokul öğrencisinin doktorluk yapmaya kalkması gibi bir duruma düşersiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aksi takdirde siz Allah'ın kelamı ile değil sadece mealin yazarının yorumları ve kelamı ile hüküm vermiş olursunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah'a emanet olun ![]() ![]() ![]() güzel cevabınız için teşekkür ederim ![]() peki merak ettiğim bir nokta daha var ![]() ATV Siyaset Meydan'nında yapılan evrim tartışmasında Abdülaziz Bayındır'ın sözlerinde bizlerin Allah'ın kulu olmamız gerektiğini ve Kuran-ı Kerim'i okumamız gerektiğini ısrarla söylemişti ![]() Kuran Arapça mı okunmalıdır? Allah bizden Kuran'ı anlamamızı ve onu hayatımızda rehber kılmamızı istemektedir ![]() ![]() ![]() ![]() http://www ![]() ![]() ![]() Kuran okumanın ne gibi faydaları vardır? Kuran, İslam dininin geçerli olan tek kaynağıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Din Adamları Mı Yoksa Kuran-İ Kerim Mi?Selamun Aleyküm, Daha önce bir kardeşimin sorusuna yazdığım cevabı burada da tekrar etmek istiyorum ![]() ![]() ![]() "Muhterem kardeşim internet ortamında her yazılana her mesaja inanmayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer siz de dua kampanyasına katılmak istiyorsanız bunda Kur'an bilmek gerekmiyor zaten içinizden geldiği gibi dua edebilirsiniz ![]() ![]() ![]() Ancak Hatim kampanyasına katılmak için arapça metin bilmeniz bilmiyorsanız öğrenmeniz iyi olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meal ve tefsirleri ancak Kur'an muhtevasını öğrenmek amacıyla okuyabilirsiniz ki bu da asla tek bir meal ya da tefsir değil bir çok ilim ehlinin eserlerinden faydalanmak suretiyle verimli olabilir ![]() ![]() ![]() Unutmayalım ibadet için arapça orijinal metin, öğrenme amaçlı olarak da farklı meal ve tefsirler ![]() ![]() ![]() Evet durum bundan ibaret ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşamımızda herşeyi kendimiz yapamayız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak muhasebeci, hukukçu ya da doktor seçerken nasıl dürüst, becerikli, ahlaklı ve işini iyi bilenleri tercih ediyorsak Dini konularda da gerçekten işinin ehli kişileri tercih etmemiz gerekir ![]() ![]() ![]() Abdulaziz Bayındır benim de zaman zaman fikir ve görüşlerinden faydalandığım değer verdiğim bir ilim adamı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Kuran okumanın ne gibi faydaları vardır? Kuran, İslam dininin geçerli olan tek kaynağıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kesinlikle doğru, ibadet dışında öğrenme ve uygulamaya yönelik olarak mutlaka Türkçe meal ve tefsirlerden de faydalanarak Kur'an okumalıyız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada şunu da belirtmeliyim ki; sizin alıntı yaptığınız sitenin benim nazarımda bir değeri yoktur ![]() ![]() ![]() Onların ifadeleri üzerine hareket etmem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah hepimize hayırlar versin, sağlam bir itikat ile Kur'an ve Sünnete bağlı olarak yaşamayı nasip etsin, inşaallah ![]() ![]() ![]() Allah'a emanet olun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|