![]() |
Fatiha Suresi'nde Bulunan İnce Sırlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fatiha Suresi'nde Bulunan İnce SırlarYüzlerce sır ve şifre taşıyan faziletli bir duadır ![]() Asıl sırlar ve şifreler kul ile Allah arasında mevcuttur ![]() Peygamberimiz (S ![]() ![]() "Allahu Teâlâ buyurdu ki: Ben namaz suresi olan Fatiha'yı kendimle kulum arasında yarı yarıya paylaştırdım ![]() ![]() ![]() Kul, 'Elhamdü lillahi Rabbi'l-âlemîn' (Hamd, Alemlerin Rabbi olan Allah'a aittir) dediği zaman, Allah, 'Kulum Bana hamdetti' buyurur ![]() Kul, 'Er-Rahmâni'r-Rahîm' (O Rahman'dır, Rahîm'dir) dediği zaman, Allah, 'Kulum Beni methetti' buyurur ![]() Kul, 'Mâliki yevmiddîn' (Din Gününün Sahibidir) dediği zaman, Allah, 'Kulum Beni tazim etti, işlerini Bana havale etti' buyurur ![]() Kul, 'İyyâke na'büdü ve iyyâke nestaîn' (Yalnız Sana kulluk eder, yalnız Senden yardım isteriz) dediği zaman, Allah, 'İşte bu kulumla kendi aramdadır ve kulumun dilediği de onundur' buyurur ![]() Kul, 'İhdine's-sırâta'l-müstekîme sırâtallezîne en'amte aleyhim ğayri'l-mağdûbi aleyhim veleddâllîn' (Bizi doğru yola ilet ![]() ![]() ![]() *** Kur'ân'ın en faziletli suresi Fatiha olduğu gibi, en faziletli âyeti de yine Fatiha'nın bir âyetidir ![]() Fatiha, sevabı bakımından İhlas Suresi gibi Kur'ân'ın üçte birine denk geliyor: İbn Abbas'ın rivayetine göre Resulullah (a ![]() ![]() ![]() "Fatiha sevap bakımından Kur'ân'ın üçte birine denktir ![]() Bir işe başlarken Bismillah denmesi gerektiği gibi, Fatiha okunması da tavsiye ediliyor ![]() Ebû Hüreyre'nin rivâyetine göre Resulullah (a ![]() ![]() ![]() "Hayırlı bir iş Elhamdülillah ile başlamazsa sonu kısıktır, bereketsizdir ![]() *** Fatiha'yı okuduktan sonra "Veleddâllîn" deyince hemen arkasından "Amin" demek sünnettir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Amin, mü'min kullarının diliyle Rabbülâlemin'in mührüdür ![]() Fatiha muhtevası ve manası, zenginliği ve içinde barındırdığı derinlik itibarıyla da bambaşka bir güzelliğe sahiptir ![]() İmam Buhârî'nin rivayetine göre, Hasan Basrî bu konuda şöyle diyor: "Allah bütün semavî kitapların ilmini Kur'ân'da; Kur'ân'da mevcut olan ilimleri de Fatiha Suresi'nde toplamıştır ![]() ![]() *** Fatiha maddi ve manevi her derde deva, her hastalığa şifa ve her sıkıntıya ilaçtır ![]() Abdülmelik bin Umeyr'in rivayet ettiği bir hadiste Peygamberimiz (a ![]() ![]() ![]() ![]() "Fatiha Suresi her derde devadır ![]() "Fatiha bütün dertlere karşı şifadır ![]() "Fatiha Suresi, zehirden kurtulmak için bir şifadır ![]() Fatiha nazara, göz değmesine karşı da bir şifa kaynağıdır ![]() İmran bin Husayn'ın rivayetine göre Resulullah (a ![]() ![]() ![]() "Fatiha'yı ve Ayete'l-Kürsi'yi bir kul okursa, o gün ona insan ve cin nazarı değmez ![]() Allah c ![]() |
![]() |
![]() |
|