|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
başınıza, diyelim, geldi, istemediğiniz, olay |
![]() |
Diyelim Başınıza İstemediğiniz Bir Olay Geldi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diyelim Başınıza İstemediğiniz Bir Olay GeldiDiyelim başınıza istemediğiniz bir olay geldi ![]() Yıkık, perişansınız ![]() ![]() Çoğunluk size küsmüş gibi ![]() ![]() Herkes benden uzak, herkes bana kırgın düşüncesi içinde çöküntü yaşıyorsunuz ![]() Yalnızlığınızın karanlık mağarasına şu ayet bir güneş gibi doğuyor: “Rabbin sana ne darıldı, ne de seni bıraktı”(Duha-3) Kim kırılırsa kırılsın, kim darılırsa darılsın, kim terk ederse etsin ![]() Rabbim terk etmiyor, kırılmıyor ya, ne gam! ![]() ![]() ![]() ![]() Başınızda ağır bir dert var ![]() ![]() Sanki bu sorun hayatınızın sonunu hazırlıyor gibi ![]() İşte o an ayet yetişiyor imdada: “Demek ki, zorluğun yanında bir kolaylık mutlaka var! Zorluğun yanında bir kolaylık muhakkak var! ” (İnşirah-5/6) Garantiyi veren Allah! ![]() ![]() Hem de ne garanti, her zorlukla beraber bir de kolaylık geleceği “mutlaka” ifadesi ile pekiştirilip ikna olalım diye iki kere tekrarlanıyor ![]() Ayet; kolaylığın zorluk içinde saklı olduğunu, çözümün sorunda gizli olduğunu da fısıldıyor ![]() Bu manayı duymuş olan Niyazi Mısri(k ![]() “Derman aradım derdime, derdim bana derman imiş” Maddi sıkıntınız hat safhada ![]() ![]() İflas ettiniz ![]() ![]() ![]() Nasıl ayağa kalkarım düşüncesi içinde boğulurken ayet size yeni bir ümit veriyor: “Eğer yoksulluktan korkarsanız, ALLAH dilerse lütfuyla sizi zengin kılar ![]() Şüphesiz ALLAH hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir ![]() Bir yakınınız ölümcül hastalıkla yatağa düştü ![]() Doktorlar fazlaca ümit vermiyorlar ![]() Çoğu kere Onu nasıl teselli edeceğinizi dahi bilemiyorsunuz ![]() Gerçek ortada iken moral vermeye çalışmak sanki sahte davranmak gibi geliyor size ![]() Ciddi bir delil olmalı ki hastanıza siz de inanarak moral verebilesiniz ![]() Eyyub Nebi var Kur’an’da ![]() ![]() ![]() Hastalıkların, dertlerin en ağırına müptela olmuş ama sıhhate kavuşmuş ![]() Onun hali size dayanak oluyor: Kulumuz Eyyub u da an, o zaman Rabbine şöyle nida etmişti: “Bak bana, meşekkat ve acı ile şeytan dokundu! Ve ona, bütün ailesini ve beraberlerinde bir misli daha tarafımızdan bir rahmet olarak bahşettik ki, temiz akıllılar için bir ibret olsun ![]() Ama yine de bazı şeyleri yediremiyorsunuz kendinize ![]() Bir tutamak arıyorsunuz ![]() “Olur ki, siz bir şeyden hoşlanmazsınız; oysa o, hakkınızda hayırlıdır ![]() ![]() ALLAH bilir, siz bilmezsiniz ![]() Rabbimiz ALLAH, Rasülümüz Muhammed(s ![]() ![]() Kitabımız Kur’an, Yolumuz Sırat-ı Müstakim! ![]() ![]() Her ne olursa olsun, ne yaşanırsa yaşansın zafer ve başarı bizim ![]() Bunu da kafadan söylemiyoruz, Kur’an konuşuyor: Vel Akıbetü lil Müttakin (Kasas-83): Akıbet (hayırlı son, güzel sonuç) Müttakiler (takvayı kuşananlar, korunanlar, inanca sarılanlar) içindir! ![]() ![]() ALINTI ¨ SELAM VE DUA ILE ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diyelim Başınıza İstemediğiniz Bir Olay GeldiAllah razı olsun kardeşim, şu an bunu okumak bana ilaç gibi geldi gerçekten ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diyelim Başınıza İstemediğiniz Bir Olay Geldialiye_aliye yazdı: Allah razı olsun kardeşim, şu an bunu okumak bana ilaç gibi geldi gerçekten ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALLAH SİZDENDE RAZI OLSUN ![]() ![]() KARDEŞİM ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|