![]() |
Kuran “Şifadır” -4- |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuran “Şifadır” -4-B i s m i l l â h i r r a h m a n i r r a h i m Esselâmu aleykum ![]() ![]() Konu : Kuran “Şifadır” -4- “Onlar hâlâ Kur'ân'ı gereği gibi düşünüp anlamaya çalışmazlar mı? Eğer O Allah'tan başkası tarafından indirilmiş olsaydı mutlaka onda birçok çelişkiler bulurlardı ![]() ![]() Her aklına esen, İslâm dinine çelme takmak için kendi beğendiği şekilde yap yapma ilkesinde değişiklik yapsaydı, bir çok İslam dini oluşur ve her şey dejenere olurdu ![]() ![]() Örnek verecek olursak; “sen Hacca gitme, kurban kesme, parasını bir hayır cemiyetine ver”, “nasıl olsa vergi veriyorsun zekat verme”, “şimdilik başını aç sonra kapatırsın”, “sen daha gençsin namazını sonra kılarsın”, “ibadet yapmıyorum ama benim kalbim temiz” “herkes faizli para alıyor, sen de al sonra almazsın”, “ Bir mevlit okutturuver birde lokma tatlısı döktürüver olur biter” ve diğerleri ![]() “Ayetlerimizi hükümsüz bırakmak için yarışırcasına uğraşanlar içinde, iğrenç ve acıklı bir azap vardır ![]() ![]() Kur’anı Kerimin değiştirilemeyeceğini şu âyeti kerime pekiştirmektedir ; “Deki bu Kur’an’ın bir benzerini ortaya koymak üzere insanlar ve cinler bir araya gelseler, birbirlerine destekte olsalar ![]() ![]() ![]() Ya yaparız ya yapmayız ![]() ![]() “Herkesin kazandığı, ya kendi lehinedir, yahut aleyhinedir ![]() ![]() Ama her fırsatta, Cenâbı Allah’tan af ve özür dilemeliğiz ![]() ![]() ![]() “Ve onlar çirkin bir günah işledikleri, yahut nefislerine zulmettikleri zaman Allah'ı hatırlayarak hemen günahlarının bağışlanmasını dilerler ![]() ![]() Hiç şüphe yok ki, insanlarda kendilerini koruyacak inanca iten, zorlayan bir iç güdü vardır ![]() ![]() ![]() “Bilesiniz ki kalpler ancak Allah’ı anmakla sükunet bulur ![]() ![]() Kimi der ki benim anam Müslüman, babam Müslüman, ben de Müslüman bir âileden doğdum, dolayısı ile ben de Müslüman’ım ![]() ![]() ![]() Hazreti Âdem’den Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Firavun, Kızıldeniz’de boğulmadan önce şöyle demişti ![]() “Ben de Mûsa’nın Allah’ına inandım, ben de Müslümanlardanım ![]() ![]() Fakat imânı kabul edilmedi ![]() ![]() “Musa dedi ki, Ey Rabbimiz firavun ve yandaşlarına dünya hayatında mal, mülk, ziynet verdin ![]() ![]() ![]() ![]() Böylece Hazreti Mûsa a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Ey kavmim! Nedir bu hal? Ben sizi kurtuluşa çağırıyorum, siz beni ateşe çağırıyorsunuz ![]() ![]() Havariler ise hazreti İsa a ![]() ![]() ![]() ![]() “Allah yolunda yardımcılarım kim dedi? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yemendeki Sebe Melikesi Belkıs da, iman etmeden önce, O ve kavmi güneşe tapıyorlardı ![]() ![]() “Şeytan kendilerine yaptıklarını süslü göstermiş de onları doğru yoldan alıkoymuştu ![]() ![]() İmân etmek zorunda kaldığında şöyle demiştir; “Rabbim ben kendime yazık etmişim ![]() ![]() ![]() “Babanız İbrahim’in dininde (olduğu gibi) peygamberin size şahit olması, sizinde insanlara şahit olmanız için gerek bundan önceki kitaplarda gerekse bunda (Kur’an) da size Müslüman ismini veren Allah’tır ![]() ![]() Mûsevilik ve Hıristiyanlık, Kuranı kerimden önce hak dindi ![]() ![]() Her yeni kanun, önceki kanunun yerini alacağı için yalnız Dünya’da değil bütün kainatta görünen ve görünmeyen bütün mahlukat, İslam dininin son kitabına ve peygamberine sahip çıkmalıdır ![]() Dolayısıyla İslâm dininin son kitabı Kuran’ı Kerim’dir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Kur’anı sana kısım kısım biz indirdik ![]() ![]() “Seni yalanlayanlar bütün peygamberleri yalanlamış olurlar ![]() ![]() “Resûle itaat eden Allah’a itaat etmiş gibidir ![]() ![]() Bu konu ile ilgili Kur’anı Kerimdeki âyeti kerimelerin bazıları şöyledir; “Allah indinde din İslam’dır ![]() ![]() “Kim İslam’dan başka bir din ararsa, bilsin ki kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o Ahirette ziyân edenlerden olacaktır ![]() ![]() “Peygamber kendisine Rabbi tarafından indirilen gerçeklere inandı, müminler de ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “İçinizden, kendilerine Allah’ın ayetlerini okuyan, (kötülüklerden ve inkârdan) kendilerini temizleyen, kendilerine kitap ve hikmet öğreten bir Peygamber göndermekle Allah, müminlere büyük bir lütufta bulunmuştur ![]() ![]() “Bu gün size dininizi ikmâl ettim ![]() ![]() ![]() Yaklaşık aradan on beş asır geçmiş olmasına rağmen Kura’nı Kerimde ki buyruklardan hiç biri bugünkü yaşantımıza ters düşmemektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Cenabı Allah müminleri Kuran’ı Kerimden ve peygamberimiz s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevgiler ve saygılar… Hoşçakalın… Mekkavi… |
![]() |
![]() |
|