![]() |
Fatiha Suresi Hk. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fatiha Suresi Hk.BismillahirRahmanirrahiym ![]() Selamün Aleyküm Kardeşler, Cenab-ı Hak,Hadis-i Kudsi'de şöyle buyruyor ![]() ''Kasemtüs-salate beyni ve beyni abdi nısfeyni:Fe'nüsfüha li,ve nısfüha li'abdi veli'abdi maseele'' '' Ben Azimüşşan,namaz suresi olan Fatiha suresini Kulumla Kendi aramda yarı yarıya taksim ettim,Fatiha suresinin yarısı benim,yarısıda kulumundur ![]() ![]() Elhamdü lillahi Rabbil,alemiyn,deyince Cenab-Hak,''Kulum bana hamdetti,buyurur ![]() Er'Rahmanir Rahiym,deyince Cenab-ı Hak,'' Kulum beni sena etti buyurur'' Kul: Maliki Yevmiddin,deyince Cenab-ı Hak,''Kulum ben temcid etti buraya kadar benimdir'',buyurur ![]() Kul: İyyake'na'budu ve iyyake nesteiyn,deyince Cenab-ı Hak,''Bu benmle kulum arasındadır ![]() ![]() Kul: İhdinassıratal-mustekıym ![]() Cenab-ı Hak:''Burası yalnız ve yalnız kulumundur ![]() ![]() ![]() Hadis-i Kudsi,sözleri''Peygamberimizin,ma'nası Cenab-ı Hakkın ilhamı demektir Hadis-i Şerif,sözleri de ma'nası da Peygamberimizin demektir ![]() Fatiha suresinin başında üç ayet yalnız Canab-ı Hakk'a aittir ![]() ![]() 'İyyake na'budu ve iyyake nesteiyn'' ayeti ise,ALLAH ile kul arasında müşterektir ![]() Cenab-Hak şöyle buyuruyor; ''Kulum doğruyu söyledin ![]() ![]() ![]() '' Şimdi sen benden ne istersin ? Söyle bakayım,iste benden ne istersen kulum,istediğin verilecek'' diye manen kuluna hitap eder ![]() Kul:'' Ya Rabbi! Ancak sana ibadet ve Kulluk etmek isterim diyor'' Cenab-Hak Kuluna : '' Ey kulum!Sen bana nasıl kulluk edebilrsin?Sana okurken okutan,söylerken söyleten,okumağa,ayakta durmağa,ruku'a,secdeye varmağa,oturmağa kuvvet veren hep benim ![]() ![]() O zaman mü'min kul ALLAH'a niyazda bulunuyor, '' Ya Rabbi!Ancak senin yardımınla sana kulluk etmek isterim ![]() ![]() Cenab-ı Hak: '' Kulum ben yardım edersem bana kulluk edebilirisin ![]() O vakit kul,şu dilekte ve şu niyazda bulunuyor ![]() '' Ya Rabbi!Beni doğru yola Hidayet eyle'' diyor, Cenab-ı Hak;''Ey kulum bana eğri yol yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mü'min kul şöyle dilekte bulunacak ![]() '' Ya Rabbi!Kendilerine ni'met verdiğin peygamberler,evliyalar,salihler,sıddıklar,şehid ler in yoluna hidayet et ![]() '' Ya Rabbi! Gazabına uğramaktan ve dalalete düşmekten bizleri muhafaza eyle ![]() ![]() ''Amin'': Ya Rabbi,bu niyazımı,duamı'' kabul eyle demektir |
![]() |
![]() |
|