Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fatiha, suresi

Fatiha Suresi Hk.

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fatiha Suresi Hk.

BismillahirRahmanirrahiym

Selamün Aleyküm Kardeşler,

Cenab-ı Hak,Hadis-i Kudsi'de şöyle buyruyor

''Kasemtüs-salate beyni ve beyni abdi nısfeyni:Fe'nüsfüha li,ve nısfüha li'abdi veli'abdi maseele''

'' Ben Azimüşşan,namaz suresi olan Fatiha suresini Kulumla Kendi aramda yarı yarıya taksim ettim,Fatiha suresinin yarısı benim,yarısıda kulumundurKulumun istediği verilecektirKul:

Elhamdü lillahi Rabbil,alemiyn,deyince Cenab-Hak,''Kulum bana hamdetti,buyurur''

Er'Rahmanir Rahiym,deyince Cenab-ı Hak,'' Kulum beni sena etti buyurur''

Kul: Maliki Yevmiddin,deyince

Cenab-ı Hak,''Kulum ben temcid etti buraya kadar benimdir'',buyurur

Kul: İyyake'na'budu ve iyyake nesteiyn,deyince

Cenab-ı Hak,''Bu benmle kulum arasındadırKulum için istediği verilecektir'' buyurur

Kul: İhdinassıratal-mustekıymSıratelleziyne en'amte aleyhim,gayril-mağdubi aleyhim veled'dalliyn, deyince

Cenab-ı Hak:''Burası yalnız ve yalnız kulumundurKulumun istediği hakdırKulumun istediği verilecektir'' buyurur

Hadis-i Kudsi,sözleri''Peygamberimizin,ma'nası Cenab-ı Hakkın ilhamı demektir

Hadis-i Şerif,sözleri de ma'nası da Peygamberimizin demektir

Fatiha suresinin başında üç ayet yalnız Canab-ı Hakk'a aittirO'nun saltanatını,büyüklüğünü,kudret ve azametini dile getiriyor

'İyyake na'budu ve iyyake nesteiyn'' ayeti ise,ALLAH ile kul arasında müşterektir

Cenab-Hak şöyle buyuruyor; ''Kulum doğruyu söyledinAlemleri yoktan var eden ,varlıklarını himaye eden koruyan,terbiye eden,azar azar büyütüp kemale erdiren,bir rahmetimle bütün varlıkların hepsine acıyan,diğer bir rahmetimle yalnız mü'minlere acıyıp kayıran ve kıyamet günün tek sahibi ve hakmi benimEy mü'min kulum doğruyu söyledin!''

'' Şimdi sen benden ne istersin ? Söyle bakayım,iste benden ne istersen kulum,istediğin verilecek'' diye manen kuluna hitap eder

Kul:'' Ya Rabbi! Ancak sana ibadet ve Kulluk etmek isterim diyor''

Cenab-Hak Kuluna : '' Ey kulum!Sen bana nasıl kulluk edebilrsin?Sana okurken okutan,söylerken söyleten,okumağa,ayakta durmağa,ruku'a,secdeye varmağa,oturmağa kuvvet veren hep benimBen sana kuvvet vermedikçe sen kendiliğinden hiç bir şey yapamazsınŞu halde sen bana karşı ne şekilde kulluk edebilirsin?''

O zaman mü'min kul ALLAH'a niyazda bulunuyor,

'' Ya Rabbi!Ancak senin yardımınla sana kulluk etmek isterimBütün hayırlarda senin yardımını isterim'' diyor

Cenab-ı Hak: '' Kulum ben yardım edersem bana kulluk edebilirisinKulum iste benden ne istersen,istediğin verilecek'' buyuruyor,

O vakit kul,şu dilekte ve şu niyazda bulunuyor

'' Ya Rabbi!Beni doğru yola Hidayet eyle'' diyor,

Cenab-ı Hak;''Ey kulum bana eğri yol yokturBütün yollar bana gelecektirHerkes bana gelecekHiç kimse başka bir yere gidecek yol bulamazAncak mü'minler Hadi ismimle bana gelecek,kafirlerde Mudil ismimle bana gelecekSen benden hangi doğru yolu istiyorsun?''

Mü'min kul şöyle dilekte bulunacak

'' Ya Rabbi!Kendilerine ni'met verdiğin peygamberler,evliyalar,salihler,sıddıklar,şehid ler in yoluna hidayet et'' der,

'' Ya Rabbi! Gazabına uğramaktan ve dalalete düşmekten bizleri muhafaza eyleYahudiler senin gazabı ilahiyene uğramışlar,Hristiyanlar da dalalette kalıp sapıtmışlardır'' niyazıyle Cenab-ı Hak'tan doğru yolu ister

''Amin'': Ya Rabbi,bu niyazımı,duamı'' kabul eyle demektir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com