![]() |
Kur'an-İ Kerimde Mü'minlerin 100 Vasfi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'an-İ Kerimde Mü'minlerin 100 VasfiI ![]() 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() (Altınoluk dergisinden alıntıdır) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'an-İ Kerimde Mü'minlerin 100 VasfiII ![]() 11 ![]() ![]() ![]() 12 ![]() ![]() ![]() III ![]() 13 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 14 ![]() ![]() ![]() 15 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'an-İ Kerimde Mü'minlerin 100 VasfiGünümüz toplumunda çok yaygın bir düşünce hâkimdir ![]() ![]() ![]() Elbette çıkar ve gösteriş amacıyla dini konuları istismar eden insanlar her toplumda mevcuttur ![]() ![]() Allah yolunda samimi mücadele eden kişiler, gerekirse canlarını ve mallarını hiç düşünmeden bu uğurda harcarlar ![]() ![]() Çünkü Allah ayetlerinde, dinine yardım edene yardım edeceğini ve ayaklarını sağlamlaştıracağını vaat eder ![]() Ey iman edenler, eğer siz Allah’a (Allah adına İslama ve Müslümanlara) yardım ederseniz, O da size yardım eder ve sizin ayaklarınızı sağlamlaştırır ![]() Bir Müslüman’ın en önemli görevlerinden biri, çevresindeki insanlara Kuran ahlakını anlatmak ve onları Allah’a iman etmeye teşvik etmektir ![]() ![]() ![]() ![]() “Ey bürünüp örtünen, kalk (ve) bundan böyle uyar ![]() Allah Şuara Suresi’nin 214 ![]() ![]() ![]() ![]() “Rabbinin nimetini durmaksızın anlat ![]() Samimi bir Müslüman, Kuran’da Rabbinin emrettiği tüm ayetleri titizlikle yerine getirmeye gücü yettiğince gayret eder ![]() Sadece namaz kılıp oruç tutarak, yaptığı kadarını yeterli bulup tebliğ ayetlerinden kendini müstağni görmez ![]() ![]() Oysa Allah insanların değil, yalnızca Kendi rızasının gözetilmesini emreder ![]() ![]() ![]() Mü’minlerden, özür olmaksızın oturanlar ile, Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad edenler eşit değildir ![]() ![]() ![]() Müslüman’ın en birinci mesleği mümin olmaktır ![]() Mümin olmanın tüm gereklerini yerine getirirken, aynı zamanda çevrelerindeki kişileri de teşvik etmekle sorumludurlar ![]() ![]() ![]() Bir Müslüman için, Allah’ın varlığı ve gücünün tüm insanlar tarafından bilinmesi, insanların sonsuz cehennemden haberdar edilerek dünyadaki amellerinden sorguya çekileceklerinin hatırlatılması, kendi eğlencesi ve rahatından çok daha önemlidir ![]() ![]() “İş(in) hükme bağlanıp biteceği, hasret gününe karşı onları uyar; onlar bir gaflet içindedirler ve onlar inanmıyorlar ![]() Müslümanlar çok önemli olan tebliğ ibadetini yerine getirirken yine ayetler ışığında hareket ederek yumuşak ve güzel sözle insanları İslam’a davet ederler ![]() Allah’tan bir rahmet dolayısıyla, onlara yumuşak davrandın ![]() Asla “Dinde zorlama (ve baskı) yoktur…” (Bakara Suresi, 256) Unutmamak gerekir ki tebliğ yapılan kişi, şayet kaderinde iman etmek varsa Allah’ın izni ve dilemesi ile imanı tercih eder ![]() ![]() ![]() Şimdi onlar bu söze (Kur’an’a) inanmayacak olurlarsa Sen, onların peşi sıra esef ederek kendini kahredeceksin (öyle mi)? (Kehf Suresi, 6) Müslümanlar, hiçbir konuda kendilerini yeterli görmeden, bir saat sonra ölecekmiş gibi ahiretleri için var güçleriyle çalışmalı ve bunu kendilerine görev edinmelidirler ![]() ![]() De ki: “Şüphesiz benim namazım, ibadetlerim, dirimim ve ölümüm alemlerin Rabbi olan Allah’ındır ![]() Bu yazı www ![]() ![]() ![]() Gönderen İsim/Mail: İbrahim Akın |
![]() |
![]() |
|