![]() |
Nisa-11 Ayetini Bana Tam Anlamı İle Açıklar Mısınız? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nisa-11 Ayetini Bana Tam Anlamı İle Açıklar Mısınız?Arkadaşlar bu saatte kafamı yordum ama saçmalamaya başladım sanırım ![]() ![]() ![]() "Nisa-11-Allah sizlere, miras taksiminde çocuklarınız hakkında, erkeğe iki dişi payı verilmesini emrediyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Nisa-11 Ayetini Bana Tam Anlamı İle Açıklar Mısınız? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nisa-11 Ayetini Bana Tam Anlamı İle Açıklar Mısınız?Seyren´isimli üyeden Alıntı Arkadaşlar bu saatte kafamı yordum ama saçmalamaya başladım sanırım ![]() ![]() ![]() "Nisa-11-Allah sizlere, miras taksiminde çocuklarınız hakkında, erkeğe iki dişi payı verilmesini emrediyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaten miras davası açılırsa Hakim bu payları kanuna uygun dağıtıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eş+miras taksiminde çocuklarınız hakkında, erkeğe iki dişi payı verilmesini emrediyor Eş+Eğer hepsi kız olup da ikiden fazla iseler, bunlara bırakılan malın üçte ikisi; Eş+Eğer ölen kişinin çocuğu varsa anne-babasından her birine altıda bir, şayet çocuğu yok da anne-babası mirasçı oluyorsa annesine üçte bir, eğer ölenin kardeşleri de varsa o zaman annesine altıda bir verilir ![]() ![]() Eşler+Çocuğunuz+Çocuğunuz varsa bıraktığınızın 1/8 i zevcelerinizindir ![]() |
![]() |
![]() |
|