Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çalişmak, zorundayiz

Neden Çalişmak Zorundayiz?

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Selamün AleykümBen sitenize yeni üye oldum ve çok merak ettiğim bir soruya inşallah yardımlarınızla cevap bulmak istiyorum Ben 7 senelik evli ve bir kız çocuğu annesiyim, yaşım da 27 Evlendiğimden beri (hatta evlenmeden önce de) hep çalışıyordum Üniversite bitirmiş ve özgür bir ortamda yetişmiş olmamın buna etkisi büyük tabi Neyse tevekkeli evlenince eşim çalışmamın iyi olduğunu söylerek beni destekledi ve ben hala çalışmaktayım Ama ne huzurum var ne rahatım Senelerdir iş hayatının stresinden öyle bir hale geldim ki evime gittiğimde (ki evden çıkışım sabah 06:30 eve tekrar girişim akşam 20:15 şeklinde oluyor) kıpırdayacak mecalim kalmıyor Bırakın herhangi bir rutin işi namaz kılmaya, kendi evladımla ilgilenmeye bile güç bulamıyorum Haliyle tüm görevlerim yani anneme, çocuğuma, kocama ama herşeyden önce Allaha karşı olanlar aksıyor En masumane hakkım olarak başımı örtmek istiyorum ama ona da müsade yok Çünkü çalışmam gerekiyor ve işyerinde tesettür hoş karşılanmıyor Şimdi sözler lütfen bu konuda bana yardımcı olun ve bir çıkış kapısı gösterin Ama şunu da söylemek isterim ki evimizin geçimi de ne yazık ki benim çalışmama bağlı

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Yasem yazdı:

Selamün AleykümBen sitenize yeni üye oldum ve çok merak ettiğim bir soruya inşallah yardımlarınızla cevap bulmak istiyorum Ben 7 senelik evli ve bir kız çocuğu annesiyim, yaşım da 27 Evlendiğimden beri (hatta evlenmeden önce de) hep çalışıyordum Üniversite bitirmiş ve özgür bir ortamda yetişmiş olmamın buna etkisi büyük tabi Neyse tevekkeli evlenince eşim çalışmamın iyi olduğunu söylerek beni destekledi ve ben hala çalışmaktayım Ama ne huzurum var ne rahatım Senelerdir iş hayatının stresinden öyle bir hale geldim ki evime gittiğimde (ki evden çıkışım sabah 06:30 eve tekrar girişim akşam 20:15 şeklinde oluyor) kıpırdayacak mecalim kalmıyor Bırakın herhangi bir rutin işi namaz kılmaya, kendi evladımla ilgilenmeye bile güç bulamıyorum Haliyle tüm görevlerim yani anneme, çocuğuma, kocama ama herşeyden önce Allaha karşı olanlar aksıyor En masumane hakkım olarak başımı örtmek istiyorum ama ona da müsade yok Çünkü çalışmam gerekiyor ve işyerinde tesettür hoş karşılanmıyor Şimdi sözler lütfen bu konuda bana yardımcı olun ve bir çıkış kapısı gösterin Ama şunu da söylemek isterim ki evimizin geçimi de ne yazık ki benim çalışmama bağlı

as kardeşimilk olarak hoşgeldin diyeyimformu okuyunca yazmak istedimçünkü eşimde çalışıyor ve o da açıkkendisi lise edebiyat hocasıve haliyle o da okulda açıkama şükür dışarıda kapamaya başladıinanın bu siteye üyeliğinden sonra olduevet oda çok yoruluyor,bilirsiniz lise gençlerini,nelerle uğraşıyorlar ama RABBİME zaman ayırıyorengel tanımıyor şükürhatta bazen dersler uzayınca ne bilim okulda işler uzayınca harita odasında namazını kılıyorhaa aşikari değilsede yapıyorhoca arkadaşlarıda biliyorfakat aralarındaki iyi lişkilerden dolayı sorun yokfakat kapalılık okullarda yasak,durum buyani demek istediğim herşey nefis meselesiinsan isterse herşeyi yapar,yeterki istesinRABBİM kolaylaştırır inşallahselametle kardeşim

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

merhaba ben de bu siteye yeni üye oldum açıkçası insanın korkmadan üye olabileceği siteler çok azaldığı için başta korkmuştum ama islamı olusu benim tüm endişelerimi yok etti diyebilirimbenimde burdaki tüm insanların sorularına benzer bir sorum olacakben bu sene (allah'ın izni ile) liseye başlayacağım ve tüm müslüman bayanlat gibi bende kapanmak istiyorum ancak lisede bu durumun nasıl karşılanacağından emin olamıyorum namazımı kılıyorum yaşımın gerktirdiği çoğu ibadetimi huşu içinde yapıyorum ama örtümün eksikliği bende büyük bir yara oluyor ve sürekli kanıyorannem sen diğer ibadetlerini yap birtek o eksik kalsın sonuçta çevren buna karşı seninlle ilgili bir sorun yok diyor ama ben yinede kararsızım lütfen bu konuda bilgi sahibi kimseler bana bi yol göstersin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com