![]() |
Siz Hiç Eşinizle Yarıştınız Mı? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Siz Hiç Eşinizle Yarıştınız Mı?YİNE BİRSEFER vaktiydi ![]() ![]() Allah’ın Resulü her seferinde bir hanımını yanında götürürdü ![]() defa kura Ayşe’ye çıkmıştı ![]() alırken Hz Peygamber hanımına yavaşlamasını söyledi ![]() işareti yaptı ![]() kalmışlardı ![]() sordu? -Yarışalım mı ya Ayşe? Ordu savaşa gidiyordu ![]() ölüm kalım meselesi idi ![]() ihmal etmiyor ve hatta bugün için bile bize çok ayıp gelecek, hatta koca koca adamların hayatta yapamayacakları bir şeyi istiyordu hanımından ![]() -Yarışalım mı ya Ayşe? Ordu silahlarını kuşanmış, düşman üzerine süzülüyordu ![]() anlamda bundan daha büyük bir konu olamazdı ![]() biraz sonra yollara dökülecekti ![]() -Yarışalım mı ya Ayşe? Geçenlerde bir arkadaşımız eşi ile çok şiddetli kavga etmişlerdi ![]() Sebep evin beyi hanımına vakit ayırmıyordu ![]() peşinde koşuyorum, akşam bir de seninle mi uğraşayım” diyordu adam ![]() Yıllar sonra bir öğrencimle karşılaştım dün yolda ![]() arabasıyla bizi eve bıraktı ![]() ![]() diye sordum ![]() ![]() Öğlenden sonraları bir dershanede çalışıyormuş ![]() ders veriyormuş ![]() ![]() Genç yaşında ev ve araba sahibi olmuştu ![]() almayı planlıyordu ![]() edememişti ![]() Bir başka arkadaşımızın ailesi farklı şehirde, kendisinin işi farklı yerdeydi ![]() İki haftada bir, iki üç günlüğüne eve gidiyordu ![]() sorduğumda, hanımı orada iyi bir işte çalışıyordu, çocuklarından biri de orada iyi bir dershaneye gidiyordu ![]() sana on beş günde birkaç günlüğüne mi ihtiyaçları var” diye sordum ![]() “Ne yapalım çocukların istikbali için katlanıyoruz” dedi ![]() Nasıl bir istikbalse? Sonunda Hz Ayşe de yarışa razı oldu ![]() başladılar ![]() ![]() Birden hanımımla hiç de yarışmadığım aklıma düştü ![]() boş arsada yarışacak olsak komşularımız ne derlerdi? Ya dostlarımız? Niye bu kadar resmi olduk acaba? Meşru dairedeki pek çok şeyi kendi kendimize haram kıldık ![]() Bediüzzaman Münazarat’ta “Meşru daire içinde insanların ŞAHANE hür olmalarından” bahsediyordu ![]() kısıtlamalarında pek mahir olduk ![]() Ve yarışı Hz Ayşe kazandı ![]() Öylece orduya vâsıl oldular ![]() bugün idrak dahi edemeyeceğimiz bir tarzda savaşa giderken dahi hanımına vakit ayırmıştı ![]() ![]() giden mücahitlerden hiç birinin kınadığına, aleyhine konuştuğuna dair bir kayıt yok ![]() Sonra bir başka seferde orduyu yine ileriye gönderdi Hz Peygamber ![]() Hanımına yine sordu: -Yarışalım mı ya Ayşe ![]() Ve hanımı yine tamam dedi ![]() doğru ![]() ![]() -Bu dedi, âlemlere Rahmet olarak gönderilen ![]() tebessümle baktı hanımına ![]() Sahi siz hiç hanımınızla yarıştınız mı? Yoksa böyle şeyler bizi bozar mı? |
![]() |
![]() |
|