Bekledim… |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bekledim…Tanıştığımızda çok güçlü olduğumu anlattım, uzun uzun sana… Evlendiğimizde her fırsatta ağlayışımı görünce: “–Ne kadar âcizsin!” demeni bekledim; ama sen: “–Benim hanımım bunu da başarır ” diyerek yüreklendirdin![]() Gözlerimin içine bakıp: “–Seni seviyorum ” derken, benden cevap alamadığın her defada: “–Senden nefret ediyorum ” demeni bekledim;ama sen: “–Ben bu sevgiyi ikimiz için de yaşıyorum ” diyerek benim sevgimi de yüklendin![]() Uzun zamandır görüşmediğin bir dostunla vaktin nasıl geçtiğini anlamayıp eve geç geldiğinde, bütün bir gece astığım yüzüme bakıp: “–Yeter artık!” demeni bekledim; ama sen: “–Yapmamalıydım ” deyip özür diledin![]() Senin elinden hiçbir iş gelmediğini, ne kadar beceriksiz olduğunu arkadaşlarıma anlatırken, aslında senin uyumadığını ve salondan bütün konuşulanları duyduğunu fark edince ağır hakaretler edersin diye bekledim; ama sen: “–Ben nerede yanlış yaptım?” deyip üzüldün ![]() Dışarıdaki insanlara kızarken, hiçbir suçları yokken çocuklara bağırıp çağırırken: “–Sen ne biçim annesin!” demeni bekledim, ama sen: “–Canlarım benim!” deyip onlara sarılıp kokladın ![]() Çok erken işe gidiyordun, bir kahvaltı hazırlayamadım Ama evi temizledim, çok güzel yemekler yaptım, komşularla iyi geçindim, akrabaların gönlünü yaptım![]() Ellerim hamurluydu ya da çok işim vardı, sana doğru dürüst bir: “–Hoş geldin! ![]() ” diyemedim Pişman oldum yaptıklarımdan… Telâfi etmeye hazırım tüm gücümle “–Ben de seni seviyorum ” demek için yoğunbakımın koridora açılan penceresinden gözlerini açmanı bekledim… Açmadın!![]() ![]() Vildan Erkan Yılmaz |
|
|
|