![]() |
Biz Yıkmayacağız, Tamir Edeceğiz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biz Yıkmayacağız, Tamir EdeceğizKırk senedir evliyim ![]() Gerek yaşadıklarımdan gerekse gördüklerimden bazı şeyleri arz etmek istedim ![]() İnsanın hayırlısı insanlara faydalı olandır ![]() Hepsinden evvel insan kendi eşi için hayırlı olmalıdır ![]() Hayatın inişinde yokuşunda eş lazım ![]() ![]() Evliliğin, yuvanın değerini herkes bilir ![]() ![]() Halbuki her şeyde bir hayır vardır ![]() “Eşim bununla benden ne istiyor ? “ Özellikle genç evlilerin şikayetleri ve geçimsizlikleri dikkatimi çekiyor ![]() Elbette ki cenneti dünyada arayanlar onu bulamayacaktır ![]() Hayrı arayanlar, iyiliği, güzelliği birbirine tavsiye edenler, dünyada da cennet tadını alabilirler ![]() Dindar kimseler bol bol şükretmek zorundadır ![]() ![]() Aile hayatımızda en önemli iki nokta vardır ![]() ![]() Bir dindar, yuvasını cennet köşelerinden birine çeviremiyorsa kendini suçlu görmelidir ![]() Çünkü aile hayatına İSLAMiyet önem veriyor ![]() Eşimizin hoşuna gitmeyen halleri varsa İSLAMiyet ve insaniyet devreye girmeli ![]() Bu dikenli tarlayı gülistana çevirmeli ![]() ALLAH’ın müsaade edip de sevmediği tek şey boşanmaktır ![]() Çanta değil ki bırakıp gidelim ![]() ![]() Dindarlara boşanmak hiç yakışmıyor ![]() ![]() Ne kadar boşanmış kimse gördümse hepsi berbat olmuştu ![]() Boşanmak için bana gelenlere evliliklerinin devamını tavsiye ettim ![]() ![]() Geçmiş günler aile hayatına kuvvet kazandırdı ve şimdi onlar dostlarına geçimli olmayı tavsiye ediyor ![]() Bizlere hayat veren hayatımızı devam ettiren ALLAH her halimizi bilmektedir ![]() ![]() ![]() İnsanca yaşamakla, Müslümanca yaşamak aynı manaya gelir ![]() İnsan ağlatmayacak, gözyaşı silecek, yara açmayacak, tedavi edecek, uzanan ellere yumruk sıkmayacak ![]() ![]() ALLAH için, insanlık için aile korunmalıdır ![]() Ayrılmak isteyenlerin manen bitip tükendiklerini zannediyorum ![]() Özellikle dindarlar kötü örnek olmamalıdır ![]() Dünyanın çeşitli yörelerinde ak saçlı eşlerin kol kola yürüdüklerini gördüm ![]() İSLAM ülkelerinde boşanmaya kalkanlar için gözyaşı döktüm ![]() Ne pahasına olursa olsun evlilik hayatı devam etmelidir ![]() ![]() Çoluk çocuğunuzla mesutça yaşayın, ALLAH’a emanet olunuz ![]() Hekimoglu Ismail |
![]() |
![]() |
|