![]() |
Sevgi Diliniz Hangisi ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevgi Diliniz Hangisi ?1 ![]() Kişiye olan sevginin ve hislerin sözel olarak ifade edilmesidir ![]() ![]() Ondaki farklılığı görün ve söyleyin: (Saçların mükemmel olmuş ![]() ![]() Güzel yaptığı şeyleri takdir ve teşvik edin ![]() ![]() ![]() Başkasının yanında ya da yalnızken onu övün ![]() Sevecen bir tavır ve ses tonuyla konuşun ![]() Ona sözlerinizle cesaret verin ![]() Sevginizi iletecek güzel sözler söyleyin ![]() Kesinlikle olumsuz sözler söylemeyin, sürekli eleştirmekten vazgeçin ![]() 2 ![]() "Eşim çok çalışıyor fakat benimle zaman geçirmiyor ![]() ![]() ![]() Kişiyle olan beraberliğin nitelikli, yani sadece o kişiye has olarak değerlendirilmesidir ![]() ![]() Yılda en az bir kere ailenizle tatile çıkın ![]() Eve gelince gününüzü anlatın, onun gününün nasıl geçtiğini sorun ve bütün dikkatinizi vererek dinleyin ![]() Beraber yürüyüşe çıkın ![]() Yemeğe gidip birbirinize bakarak konuşun ![]() Yapmaktan hoşlandığı bir şeyi birlikte içtenlikle yapın ![]() Eşinizle konuşurken göz temasını sürdürün, başka bir şeyle uğraşmayın, sözünü kesmeyin ve beden dilini gözlemlemeyi unutmayın ![]() 3 ![]() Hediyeler sevginin görsel sembolleridir ![]() ![]() Önemli günleri asla ihmal etmeyin ![]() Eve gelirken bir çiçekle veya çocuklarınızın sevdiği şeylerle gelin ![]() Hediyenin pahalı olması veya her hafta verilmesi gerekmez ![]() Hediye, bireyin diğer kişinin karşısında değerli olduğu izlenimini verdiği için önemlidir ![]() ![]() Sıkıntılı zamanlarında mutlaka yanlarında olun ![]() ![]() Kendini armağan etme ![]() Kimi zaman fiziksel varlığınız ona verebileceğiniz en değerli armağandır ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() Hizmet davranışları kişiye yardım ederek onu memnun etmeyi içerir ![]() ![]() ![]() ![]() Araştırma ödevleri konusunda yardım edin ![]() Ders çalışırken meyve suyu ikram edin ![]() Ev işlerinde ona yardımcı olun ![]() ![]() Bulaşıkları makineye koymasına yardım edin, çöpleri dökün ![]() Masayı hazırlamasına yardım edin ![]() Onun için özel yemekler pişirin ![]() Her tarafı temiz tutun ![]() O geldiğinde çayını hazırlayın, servis yapın ![]() 5 ![]() Fiziksel temas bir kişinin yakınlarına olan sevgisini ya da nefretini belirtme yoludur ![]() Fiziksel temas kurun ![]() Üzüntülü anında ve ağlarken ona sarılarak destek olun ![]() Ellerini tutun ![]() Yanınızdan geçerken ona dokunun ![]() Yürürken elinizi çocuğunuzun omzuna atın ![]() Çocuk gelişim alanlarında çok sayıda araştırma şu sonucu vermiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı ![]() |
![]() |
![]() |
|