![]() |
Erkeklerden İmkansızı Mı İstiyoruz? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erkeklerden İmkansızı Mı İstiyoruz?"Bizi çok sevip şımartsın, ev işlerine yardım etsin, çok para kazansın, çocuklarla ilgilensin, maç izlemesin ![]() ![]() ![]() Beklentilerimizi elde ederek, mutlu olmada ne kadar başarılıyız? Sağlıklı bir ilişki ve iletişim için nasıl davranmalıyız? Günümüzde sosyal hayat ve yaşam tarzları giderek değiştiğinden, her şeyin daha güzeli, daha pahalısı, daha ulaşılmazı olduğundan, para kazanıp güçlü durması, toplum içinde statü sahibi olmak için mücadele vermesi gereken erkekler, artık bunların üstesinden gelmekte zorlanıyorlar ![]() ![]() Buna karşılık, bizlerin yani kadınların rollerinde de değişimler oldu: Kendi kimliğimizi keşfettik, ideallerimizi belirledik ![]() ![]() ![]() ![]() Uyum sağlamakta zorlanıyorlar Çocuk sahibi olmak, masada sıcak bir yemek, temiz çamaşırlar, derli toplu bir ev isteyen erkeklerin saltanatı, yeni kuşakla birlikte çöküyor çökmesine de, değişmeye çabalayan erkeklerimiz de tükenip gidiyorlar bu arada ![]() "Makineyi boşalttım, şimdi ne yapayım?" diye soran eşimizi, "Boşalttın da her şeyi yanlış yere dizmişsin" diye azarlayabiliyor ya da "Bebeğin altını değiştirdim" dediğinde "Belli, her yeri batırmışsın" diyerek eleştirebiliyoruz ![]() ![]() Beklentilerimiz ağır "İlgili bir baba olsun, işinde başarılı olsun, düşünceli bir koca olsun!" Eşlerimizden istediklerimiz, beklentilerimiz, öyle yapılması çok zor şeyler de değil aslında ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hiçbir erkek, bizim gibi ayrıntılı ve ince düşünemez ![]() ![]() ![]() ![]() İmkansızı istiyoruz İnsanların beklentileri asla tükenmez ![]() ![]() ![]() Erkekler, eşlerinden daha fazla ilgi, daha iyi analık, daha iyi aşçılık beklerken, kadınlar da kocalarından daha çok para, daha fazla sadakat, daha iyi babalık, daha fazla yardımseverlik bekliyorlar ![]() ![]() Sorumluluk paylaşma yolları Aslında kadın veya erkek, evlenecekleri noktada seçimlerine dikkat etmeliler ![]() ![]() ![]() Erkek elinden geleni yapıyor ama yine de başarısız oluyorsa, tepesinde dırdır etmek yerine, ona yol gösterebilir, onun yerine boşlukları doldurabilir, onu cesaretlendirebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|