![]() |
Kızlar Evleneceğiniz Erkeğe Dikkat |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızlar Evleneceğiniz Erkeğe DikkatDâmat arıyordu ![]() ![]() ![]() Şâh Şücâ-i Kirmânî hazretlerinin çok sâliha bir kızı vardı ki, Kirman vilâyetinin en güzel kızıydı ![]() Çok isteyeni vardı ama, babası vermiyordu ![]() Çünkü o, “takvâ ehli” bir dâmat arıyordu ![]() “Varsın dünyâlığı olmasın, ama takvâsı olsun” diyordu ![]() Nihâyet câmide tâdil-i erkân ile namaz kılan bir genç gördü bir gün ![]() Onu, gıbta ile seyretti uzaktan ![]() Namazı bitince, gidip oturdu yanına: - Selâmün aleyküm evlât! - Aleyküm selâm beyamca ![]() - Evli misin evlâdım ![]() - Hayır efendim, bekârım ![]() - Güzel, bak ne diyeceğim ![]() Genç hiç böyle bir şey beklemiyordu: - Şeyy, bilmem ki ![]() ![]() - Düşün öyleyse ![]() - Amca bana kim kız verir ki? - Neden oğlum? - Ne bileyim, hiç dünyâlığım yok da ![]() - Olmasın, dünyalık mühim değil ki ![]() Delikanlı iyice meraklanmıştı ![]() - Kim bu kız amca? - Benim kızım ![]() ![]() ![]() Genç şaşırmıştı ![]() - Bilmem ki, siz kabul ettikten sonra ![]() ![]() ![]() - Tamam evlâdım ![]() ![]() Tezinden nişan, düğün yapıldı ve evlendiler ![]() Düğünden birkaç gün sonra, eve “bir aylık yiyecek”le geldi bu genç ![]() Kız bunu görünce şaşırıp sordu: - Nedir bunlar? - Yiyecek hanım, neden şaşırdın? - Ne bileyim, bugünkü rızkı veren, yarın da verirdi ![]() ![]() ![]() Genç kızacağına memnun olmuştu ![]() - Haklısın hanım, dedi ![]() Ve mesut bir hayat yaşadılar ![]() |
![]() |
![]() |
|