Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
flört, ilişkim

Flört İlişkim Var

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Flört İlişkim Var

Soru

Ben 18 yaşında bir bireyim Bir flört ilişkim var ama birbirimize karşı saygılıyız Haram olan şeylerden uzak durmaya çalışıyoruz, inşallah Böyle bir ilişkinin bitirilmesi gerekir mi?

Cevap

Bismillahirrahmanirrahim

Müslüman bir ekeğin bayan arkadaşı, müslüman bir kadının da erkek arkadaşı olamaz

(hay ağzına sağlık hocam dmkten kendimi alamıyorum)

Flört, islami bir yaşamda anlamı olmayan bir kelimedir Flörtün islamisi, ölçülüsü olamaz Ölçü koyacak olan biz kullar mıyız yoksa biz kulları yaratan Rabbimiz mi?

Dinimiz ölçüyü koymuştur Kadın-erkek ilişkilerine bir sınırlama getirmiştir Bu ölçülerin dışına çıkıp, biz kendimize güveniyoruz diyemeyiz

Kainatın Efendisi bu ölçüyü ne kadar güzel ifade etmiştir:

"Mahrem olmayan bir kadınla erkek bir arada olursa, onlara şeytan eşlik edecektir"

Bu yüzden genç kardeşim, aklını başına al Yanınızda şeytan varken, ne kadar haramdan uzak durabilirsin?

Ya aileleri de devreye sokarak bir an önce evlilik yoluna adım atınız, ya da islam dışı olan flört ilşkinizi sona erdiriniz

Selam ve Dua ile

MTalu

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com