Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
evlenmek, eşle

Böyle Bir Eşle Evlenmek

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Böyle Bir Eşle Evlenmek

Şâh Şücâ Kirmânî nin bir kızı vardı Kirman vâlileri ona tâlibdi Şâh onlardan üç gün mühlet istedi Bu üç gün içinde mescidleri dolaştı Güzel namaz kılan bir genç gördü Namazı bitirinceye kadar onu seyretti Sonra yanına gidip:

-Ey genç, evli misin? diye sordu

Genç; Hayır; deyince, ona;

-Kurrân-ı kerîm okuyan, takvâ sâhibi ve güzel bir kızla evlenmek ister misin? dedi

Genç;

-Bana kim kız verir ki, dünyâda üç dirhemden başka hiç bir şeyim yok,dedi

-Ben veririm, bu üç gümüşün biri ile ekmek, biri ile katık, biri ile güzel koku satın al, dedi

Şâh Şücâ kızını o genç ile evlendirdi Kızı, o fakir gencin evine girdiğinde, bir kuru ekmek parçası gördü

-Bu nedir; diye sorunca, genç;

-Senin nasibindir Yarın sabah yemek için ayırmıştım, dedi

Şâhın kızı babasının evine doğru gitmeye başlayınca, genç;

-Ah! Ben Şâhın kızının, benim yanımda durmayacağını bilmiştim, dedi

Kız bunu işitince;

-Ben senin fakirliğin sebebiyle gitmiyorum, îmânının zayıflığı için gidiyorum Sen akşamdan, sabahın ekmeğini hazırlıyorsun Ben ise babama şaşıyorum, bunca senedir yanındayım, bana seni haramlardan kaçan, dünyâyı hiç düşünmeyen birine vereceğim derdi Bugün öyle birine verdi ki, Rabbine îtimâd etmiyor, rahat içinde bulunmuyor Bu evde ya ben kalırım, ya bu ekmek Sen karar ver dedi

Genç ekmeği bir fakire verdi Şâhın kızı geri döndü ve onunla mesûd olarak yaşadı

şimdi nerde böyle kızlar illaki erkeğin işi, arabası, evi olacakYani rahat edecekvar mı bu hikayedeki gibi biri

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com