|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dayak, fetullah, gülen, kadın, kocasından, yapmalı, yiyen |
![]() |
Fetullah Gülen : Kocasından Dayak Yiyen Kadın Ne Yapmalı? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fetullah Gülen : Kocasından Dayak Yiyen Kadın Ne Yapmalı?"Kocası tarafından dayak yiyen kadın, çocuğu yoksa boşansın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ahmet Kurucan, Zaman gazetesinin "Yorum" sayfasında yayınlanan yazısında ABD'de Fethullah Gülen ile bir dost meclisinde yaptıkları sohbetin ayrıntılarını verdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KARISI VE ÇOCUĞU MAHKEMEYE VERSİN Konu sigaranın zararları farklı hükümlerin dayanakları, sağlığa verdiği zararın bu hükümlere tesirdeki rolü gibi meseleler üzerinde cereyan ediyordu ![]() ![]() Diyordu ki: "Sigara içmediği halde sigara içenlerle aynı atmosferi paylaşanlar sağlıklarına verdikleri zarardan dolayı onları mahkemeye vermeli ve davacı olmalılar ![]() ![]() Bir süre oluşan sessizliği, "Çok radikal bir düşünce değil mi?" sorumla bozdum ![]() "Benim başka radikal düşüncelerim de var o zaman ![]() "Nedir o başka radikal düşünceler?" DAYAK YİYEN KADIN BOŞANSIN! "Mesela" dedi Hocaefendi: "Koca dayağı yiyen kadınlar, eğer ortada çocukları olmasa boşansınlar derdim ![]() ![]() ![]() Devam etti Hocaefendi: "Kocanın karısını dövmesinin 'kuvvetli zayıfı her zaman ezer' zalim felsefesinden ne farkı var? Siz bana siyerde Efendimiz (sas)in, hanımlarına bir tek fiske attığını gösterebilir misiniz? Hz ![]() ![]() ![]() Bitti mi? Hayır ![]() ![]() DAYAK YİYEN KADIN KARATEYE, JUDOYA GİTSİN "Hatta kocası tarafından dövülen kadınlar judo, karate, tekvando kurslarına gitse ![]() ![]() ![]() ![]() Bunu tebessümünden hareketle şaka olarak algılayabilirsiniz; ama arkasından söylediği cümle bu algıya hayır diyor: ASIL KARŞILIK VERMEMEK SUÇTUR "Dövme haksız yere yapılan fiili bir saldırıdır ve suçtur ![]() ![]() ![]() Bitirirken, Hocaefendi'ye ait bu düşünceleri hanımlarına dayak atmayı İslami bir hak olarak görenlerle, koca dayağını İslam'ın yumuşak karnı olarak gösterenlerin mütalaalarına, insaf ve iz'anlarına havale ediyorum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fetullah Gülen : Kocasından Dayak Yiyen Kadın Ne Yapmalı? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fetullah Gülen : Kocasından Dayak Yiyen Kadın Ne Yapmalı?Gayet haklı olduğunu düşünüyorum bir erkek olarak,öncelikle senin zararlı alışkanlığın yüzünden ailendeki fertlerin narin bedenlerini ne diye zehirliyorsun sigara bir ihtiyaç değildir açlık gidermz,sigara bir tedavi aracı değildir ilaç olamaz sigara zevk için içilmeye başlayan ve içinde ilmen 100 den fazla zehir olduğu kanıtlanmış,kendisinden sonra gelecek olan esrar,eroin,kokain gibi maddelerin anası bir veya babası diye tabir edilecek bir pisliktir,nasıl ki Allah-u teala sigara içenin dünya da içmeye vrdiği zararın hesabını mahkemey-i kübrada soracak ise sende dünya mahkemesinde hak arayabilirsin,kadının kocasından yediği dayağa gelince dediği gibidir efendim,bir müslüman önce peygamberini sonra onun ashabını örnek almalıdır,dövmüşmü nebimiz,dövmüşmü ashab bunca sahabe yaşamış hiç bir kayıtda hanımı dövmüştür diye yazılanını gördünüzmü HAYIR ,O zaman sen niye dövüyorsun,kocasını öfkelendiren kötü bir huyundan dolayı da olsa onu kızdıran ve düzeltmesi için Ona sunulan cezaların en sonuncusudur bu o bile dövmek değil FİSKE dediğimiz hafif tokattır ve buda ALLAH emridir,yine kadının da kocasına vurması gerekliliği içinde haksız yere aşırı dayak yiyorsa yani FİSKE olayı aşılmışsa oda Ona vurabilir hakkıdır,biri size haksız zarar veriyorsa misli ile cevap vermeniz,ve zalim in zulmüne karşı durmak ALLAH emridir yine,kesinlikle doğru bir tanımlama yapmıştır diye düşünüyorum ![]() Emeğinize sağlık efendim,ellerinize sağlık Allah (c ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|