![]() |
Kocanin Karisi Üzerindeki Haklari |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kocanin Karisi Üzerindeki Haklari283 ![]() "Bir erkek karısını yatağına çağırır da karısı gelmez ve erkek ona dargın olarak gecelerse, melekler o kadına sabaha kadar lânet ederler ![]() Buhârî, Bed'u'l-halk 7; Müslim, Nikâh 122 ![]() ![]() Buhârî ile Müslim'in bir başka rivayeti şöyledir: "Kadın geceyi kocasının yatağını terk ederek geçirirse, melekler sabaha kadar ona lânet ederler ![]() Buhârî, Nikâh 85; Müslim, Nikâh 120 284 ![]() "Bir kadın kocası yanındayken onun izni olmadan oruç tutamaz ![]() ![]() Buhârî, Nikâh 84, 86; Müslim, Zekât 84 ![]() ![]() 285 ![]() "Hepiniz çobansınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buhârî, Cum`a 11, İstikrâz 20, İtk 17, 19, Vesâyâ 9, Nikâh 81, 90, Ahkâm 1; Müslim, İmâre 20 ![]() ![]() 286 ![]() "Bir koca karısına ihtiyaç duyup da onu yanına çağırdığında, kadın ocak başında bile olsa, hemen kocasının yanına gelsin ![]() Tirmizî, Radâ` 10; Nesâî, es-Sünenü'l-kübrâ, İşretü'n-nisâ bâbı ![]() 287 ![]() "İnsanın insana secde etmesini emredecek olsaydım, kadının kocasına secde etmesini emrederdim ![]() Tirmizî, Radâ` 10 ![]() ![]() 288 ![]() "Kocasını memnun ederek ölen kadın cennetliktir ![]() Tirmizî, Radâ` 10 ![]() ![]() 289 ![]() "Dünyada bir kadın kocasını üzerse, o kimsenin hûrilerden olan hanımı o kadına şöyle seslenir: - Allah canını alsın! Üzme onu! O senin yanında şimdilik misa-firdir ![]() ![]() Tirmizî, Radâ` 19 ![]() ![]() 290 ![]() "Benden sonra erkeklere kadınlardan daha zararlı bir fitne sebebi bırakmadım ![]() Buhârî, Nikâh 17; Müslim, Zikir 97, 98 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|