|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
arap, islamiyet, islamiyet'te, kültürü, tesettür, öncesi |
![]() |
İslamiyet'Te Tesettür Ve İslamiyet Öncesi Arap Kültürü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İslamiyet'Te Tesettür Ve İslamiyet Öncesi Arap KültürüHerkese selam, Dini konular uzmanı biri değilim, tesettür konusunda kafama takılan sorular ![]() ![]() ![]() ![]() Nette arama yaparken sitedeki şu konuyu buldum : http://www ![]() ![]() ![]() ![]() Oradaki bilgiler zaten belli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nur suresi genel olarak kadın-erkek ilişkini ele alan sıklıkla zinadan bahseden ayetlerden oluşur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nur suresinin 31 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İslamiyet öncesi Arap kültürü hakkında yaptığım araştırmalar sonucunda Arap kadınlarının İslamiyet'ten önce de başlarını örttüklerini öğrendim ![]() ![]() ![]() ![]() Örtü zaten eski toplumlarda olan birşey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geleneksel kıyafetlerinde Arap kadınları ![]() ![]() 1905 bir Arap ailesi ![]() Soldaki Suudi Arabistanda kraliyet ailesine ait bir kadının giysisi, sağdaki ise Filistinli bir kadının giysisi ![]() ![]() Tabi 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nur süresi 31 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peki bir kadın özellikle de Arap kültüründen olmayan ve kültürel olarak başörtüsü kullanmayan bir toplumda bir kadın göğüs yırtmacı olmayan hatta kendi zevkine göre boynunu tümüyle kaplayan bir giysi giyse gereğini yerine getirmiş olmuyor mu? Bir diğer önemli ayet olan Azhab suresinin 59 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geriye Nur suresinin 31 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dahası örtünme anlatılacağı zaman hep ayetlerden ya da hadislerden bahsediliyor ![]() ![]() ![]() Ve ilginç bir ironi Nur suresinde 31 ![]() ![]() ![]() ![]() Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim ![]() ![]() Sevgiler ![]() ![]() ![]() Düzeltme: İmla hataları |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İslamiyet'Te Tesettür Ve İslamiyet Öncesi Arap Kültürüishakyakub yazdı: sen zaten her şeyi araştırmışsın, ayetleride açıklamışsın, her şey tamam olmuş ![]() benim sana söyleyecek hiç bir şeyim yok ![]() ----ebu süfyan islama girmeden önce efendimize;"kafama takılan bazı şeyler var" demişti bunun üzerine hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ayrıca iyi niyetli olmadığınızı anlamak için kahin olmaya gerek yok ![]() ![]() ![]() ![]() Yanlış cevap veriyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İstediğim çok özel birşey değil, insanların konu hakkında benim bilmediğim bilgilerinden, yorumlarından istifade etmek istiyorum hepsi bu ![]() ![]() ![]() Sevgiler |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İslamiyet'Te Tesettür Ve İslamiyet Öncesi Arap Kültürüiyi günler hanim efendi söylediklerinizde cok haklisiniz bu sorulari ben kendime ve baskalarina defalarca sordum fakat bir yanit bulamadim, arastirmalariniz cok güzel kimse kimsenin ne kadar imanli oldugunu bilemez sadece kapanmaklada islam yerine getirilmis olunmuyor ![]() ![]() ![]() Kisa bir hikaye: Bir kadin (müslüman) diger bir kadina (müslüman) sen cennete gidemezsin dini görevlerini yerine getirmiyosun der ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İslamiyet'Te Tesettür Ve İslamiyet Öncesi Arap KültürüBunca hatim okunan bu sitede, sorunuza yanıt bulamamış olmanız çok manidar ve aynı zamanda da üzücü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca yaptığınız kısmi araştırmadan dolayı tebrik ederim ![]() ![]() ![]() ![]() Geneli itibari ile örtünme - baş örtüsü bütün semavi dinlerde vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İslam dini (ki sıralı 4 temel bilgi kaynağına dayanır) bir bütün olarak ele alınmalıdır ![]() ![]() Kuran-ı Kerimde ayrı ayetlerde kadın erkek ilişkileri hakkında kurallar getirilmesi yanında erkeklere ve hanımlara ırzlarını korumaları emredilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Görüldüğü gibi İslamda namus kaba tabiri ile iki bacağın arasına hiç inmemiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca belirtmek gerek Peygamberimiz'in (S ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendiliğinden görünen yerler konusunda fotoğraf müslüman hanımlara bir örnek niteliğinde ![]() ![]() Fotoğrafta ki bayanın açık kalan yerleri kendiliğinden açık ola yerleridir; ne yapsa da açılması icap edebilecek yerlerdir ![]() ![]() Belirtilmesi gereken bir konu ise Allah'ın kitap göndererek uyulmasını istediği kurallara rağmen hala bazı arkadaşların tasavvufi sapmalarla zayi olmasıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Sizi bilmem ama mü'minleri uyarmak gerekir ki; dünkü şu idi bugünkü bu o yüzden falanca ayet tamam, yok işte böyle bişi ihtimal dışı bu ayetde tamam bi kaldı şu ayetin şurası şunu da bi halletsek tarzı yorum ve açıklamalar karşısında uyanık olunmalı ve unutulmamalı ki Kuran-ı Kerim indirildikten sonraki tüm çağların kitabıdır artık, İsa (A ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biraz uzattık ama aslında işin özü şu; kanık sanılanın aksine İslam dini girilmesi mecburi bir din değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|