08-04-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Oğluma Mektup
Benim yaşlandığımı düşündüğün gün (ki yaşlı olmayacağım9,Sabırlı ol lütfen ve beni anlamaya çalış  
Yemek yerken üstümü kirletirsem  üzerimi değiştirecek gücüm yoksa  lütfen sabırlı ol Benim sana bir şeyler öğretmek için seninle ilgilendiğim zamanları hatırla  
Seninle konuşurken,sürekli aynı şeyleri 1000 kere tekrarlıyorsam  sözümü kesme   debni dinle sen küçükken ,uyuyana kadar sana aynı hikayayi 1000 defa tekrar takra okumak zorunda kalıyordum
Banyo yapmak istemediğimde;Beni utandırma ya da azarlama   Seni bayoya götürmek için icad ettiğim küçük yöntemlerimi ve oyunlarımı hatırla  
Yeni teknolojiler karşındaki cahilliğimi görürsen  Bana zaman tanı ve beni yüzünde alaycı bir gülümsemeyle izleme  
Bazı zamanlarda untkan olursam yahut konuşmalarımızda ipin ucunu kaçırırsam  Lütfen hatırlamam için gerekli zamanı bana tanı 
Eğer hatırlayamazsam,sinirlenme    çünkü asıl önemli olan banim konuşmam değil,senin yanında olabilmem ve senin beni dinliyor olmandır 
Ben sana bir sürü şeyi nasıl yapacağını gösterdim  İyi yemek yemeyi,iyi giyinmeyi,yaşamı göğüslemeyi  Eğer bir şey yemek istemezsem,baskı yapma bana Nezaman yemem ya da yememen gerektiğini ben gayet iyi bilirim 
Ve yaşlı bacaklarım yürümeme izin vermediğinde  bana elini ver Tıpkı benim sana ilk adımlarını atarken verdiğim gibi
Ve bir gün artık daha fazla yaşamak istemediğimi söylediğimde  ve ölmek istediğimi  kızma Bir gün anlayacaksın yaşamın;zevk alma değil artık idareten yaşama yaşı olduğunu anlamaya çalış  
Bir gün şunu anlayacaksın, hatalarıma karşın senin için iyi olanı gerçekleştirmeye çabaladım ve senin yolunu hazırlamaya çalıştım
Senin yanında olduğumda üzgün,kızgın ya da güçsüz hissetme kendini Benim yanımda olmalısın,beni anlamalısın ve bana yardım etmelisin 
Yürümeme yardımcı ol  ve yolumu sabır ile ,sevgi ile bitirmeme  Benim için yaptıklarını bir gülümseme ve senin için her zaman taşıdığım çok derim bir sevgi ile geri ödeyebilirim ancak
SENİ SEVİYORUM OĞLUMMM      
alıntı 
|
|
|