Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
boşanmada, mehir

Boşanmada Mehir.

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Boşanmada Mehir.

Sual: Evlenirken, hanımımın kapalı ve namaz kılan birisi olmasını istedim Açık bir kıza teklif ettim Kabul etti ve evlendik Sonra açılıp saçıldı Namazı bıraktı Müslümanlığı kabul etmiyorum dedi Beni bırakıp gitti Yani boşandık Mehr borcumu vermem gerekiyor mu?

CEVAP

Vermek gerekmez Çünkü kadının mürted olması veya hürmet-i musahereye kasten sebep olması gibi, kadının sebep olduğu ayrılmalarda, mehri vermek gerekmez Verilmişse, erkek hepsini geri alır

Erkek köle

Sual: Eskiden erkeklerin kadın kölesi olduğu gibi, kadınların da erkek kölesi oluyormuş Peki, dul bir kadının, erkek kölesiyle evlenebilme imkânı var mıydı?

CEVAP

Hayır, kölelikten azat etmeden onunla evlenemez Kölesi bulunduğu sürece efendisi olan hanımla evlenmesi, aynen enişteyle evlenmesi gibi haramdır Efendisi olan kadın, onu azat ederse, evlenebilir Enişte de, baldızın ablasını boşarsa veya hanımı ölürse, baldızıyla evlenebilir

wwwdinimizislamcom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com