Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlaşmazlık, aramıza, girdi, hanımla

Hanımla Aramıza Bir Anlaşmazlık Girdi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hanımla Aramıza Bir Anlaşmazlık Girdi

Yıllar önce hanımla aramıza bir anlaşmazlık girdi Rahmetli Zübeyir (Gündüzalp) ağabeye gittim Dedi ki,"Kardeşim, hanımın namaz kılıyor mu?""Evet""İlmî çalışmalarına karşı çıkıyor mu?""Hayır"

"Tamam kardeşim! Başka bir şey aramana lüzum yok Beklenti ne kadar çoksa, dert de o kadar çoğalır Haydi evine git"

Yolda giderken düşündüm ve karar verdim Beklentilerimi ot gibi yakalayacak, söküp atacak, sadece Allah'ın rızasını bekleyeceğim

İhtiyaçlar ve beklentiler bitmedikçe, ıstıraplar da bitmeyecektir Bunun için velayet yolunda ilerleyenler, evvela ihtiyaçlarını azaltmaya başlar Bunlar, kendilerinden, eşlerinden, çocuklarından, akrabalarından, çevreden bir şey istemezler İsteklerini azaltırlar

Ahir zamanda insanlar nehre dökülmüş çöp gibidir Şuursuz olarak nehre kapılır gider Yani çevreye, sosyal hayata uyarlar, İslam'a uymazlar Pek çok Müslüman, bir sürü istek ve beklentilerin sahibi Nasıl ki ufka yetişmek için koşan bir insan, ufuk zannettiği yere geldiğinde yine karşısında ufku görürse, aynı şekilde ihtiyaçlarını gidermeye çalışan insan da, isteklerini giderdikçe, yenileri çıkacak ve onu kabre kadar koşturacaktır

İhtiyaçların sel gibi her yanı istila ettiği bir devirde, çektiğimiz çilelerin asıl sebebi, beklentilerimizin çokluğu ve bitmez oluşudur Asabi rahatsızlıkların artmasının sebebini de buna bağlıyorum

Enaniyet, benim dediğim olacak, inat, cinsel problemler Evliliklerde en sık görülen sıkıntılar bunlardır Fakat bu problemler istenirse aşılır

Her insan kendisini tamamlayacak birisini ister Kadın olsun erkek olsun Çünkü Allah, her kulunu farklı yaratmıştır Bu farklılıklar birbirini tamamlayacak

Manevi boşlukların da aile hayatına çok büyük etkisi vardır Kur'an-ı Kerim bir reçetedir İbadetlerin bütünü de ilaçtır Allah için yaptığımız ibadetlere Allah'ın değil, bizim ihtiyacımız vardır Bize hitap ediyor gibi kitapları okumamız lazım

Evliliğimin ilk günü hanımla oturduk sohbet ettik, bir karar aldık Ben evlendiğimde hanıma dedim ki, "Ne sen benim gibi ol, ne de ben senin gibi olacağım İkimiz de ilmihale uyacağız" dedim 50 yıldır evliyiz, çok şükür

İnsanın olduğu yerde, problem de vardır Elbette ki evlilik hayatında problemler yaşanabilir Kar yağmasa yağmur yağmasa bahar gelmez, hasat olmaz Sabır, pek çok problemin çözümüdür Vel asr Suresi'nde, "sabredenler kurtuldu" buyruluyor

Hekimoğlu İsmail

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com