![]() |
Eşler Mutluluğu Nasıl Arttırabilir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eşler Mutluluğu Nasıl Arttırabilir?Eşler mutluluğu nasıl artırabilir? ![]() Mutluluk, eşlerin birbirine karşılıklı saygısıyla var olabilir ![]() Evliliğinizi eşinizle karşılıklı bir mücadele ortamına dönüştürmeyin ![]() 'Ben' yerine 'biz' düşüncesini yerleştirin ![]() Mutluluğunuz kötü huylara kurban gitmesin ![]() Mutlu olmak isteyen eşler, şu yedi "M"ye dikkat etmelidir ![]() 1 ![]() Bazen insan eşinde aradığını bulamaz ![]() Hayal kırıklığına uğrar ![]() Mutlu olamayacağı kanaatine varır ![]() Böyle durumlarda hemen yelkenleri suya indirmemek, ümit ışığını söndürmemek gerekir ![]() Beyninize "Bu evlilik yürümez, bu eşle hayat bitmez ![]() ![]() Çamurlu toprakların içinde güller biter ![]() ![]() 2 ![]() Hayali bir mutluluk peşinde koşmayın ![]() Bu koşu sadece enerji sarf ettirir ![]() Elinizdeki mutluluğa sahip çıkın ![]() Onu avuçlarınızda tutun ![]() Onu büyütmenin yollarını arayın ![]() 3 ![]() Evlilikteki mutluluk sevgi ışığıyla ortaya çıkar ![]() Birbirini seven eşler, zorlukları kolaylıkla aşar ![]() Bunun için elinizi "sevgi" denilen mutluluk düğmesine dokundurun ![]() O zaman gönüller aydınlanır, yürekler aydınlanır ve evler şenlenir ![]() 4 ![]() İnsanın doğuştan bazı huyları olabilir ![]() Ama hatalarının farkına varıp kendini düzeltebilir ![]() Sinirlendiğinde her yeri kırıp döken bey, eşine karşı saygısız olan kadın "ne yapayım elimde değil ben böyleyim" diyerek suçunu gizleyemez ![]() Diyen taraf hatalarını düzeltmek için beynini kurmalıdır ![]() Şayet yine de başaramazsa bir psikolog ya da psikiyatristten yardım almalıdır ![]() Özellikle erkekler, "ben deli miyim" diye bu yardımdan kaçıyorlar ![]() Bunu bir gurur vesilesi yapıyorlar ![]() Halbuki bir insan, duygularını ve hareketlerini kontrol altında tutamıyorsa tutmasına yardım edecek kişiden kaçmamalıdır ![]() 5 ![]() Mutluluğunuzun arasına 'ben' duygusunu sokmayın ![]() "Ben daha iyi düşünürüm, akıllıyım, iyi bilirim" diye düşünmek mutluluğu öldürür ![]() Çünkü gücün girdiği yere savaş girer ![]() Savaşın girdiği yerdense huzur pılını pırtısını toplayıp gider ![]() 6 ![]() Evlilikteki en büyük yanlış, eşlerinin kendilerinin bir parçası olmasını, kendi gibi düşünmesini, davranmasını ve her dediğine "evet" demesini istemeleridir ![]() Daha doğrusu eşlerinin kendilerinin bir kopyası olmasında diretmeleridir ![]() Halbuki, bu yaratılışa zıttır ![]() Çünkü bir elma armuda, armut da elmaya dönüşemez ![]() Fakat bir meyve tabağında yan yana yer alarak birbirlerini tamamlayabilirler ![]() 7 ![]() Kimi eş her şeyin mükemmel olmasını ister ![]() Küçük problem karşısında bile panikler, hayatı kararır ![]() Bütün dünyasını o küçük olayın içine hapsedip, mahvolur ![]() "Neden istediğim gibi olmuyor ![]() ![]() ![]() ![]() Bu durum hem kendilerini hem de eşlerini yorar ![]() Yıllar geçtikten sonra "Eyvah! Yazık etmişim hayat ne kadar kısa, ömür ne kadar azmış, boşu boşuna dünyayı kendime zindan ettim ![]() ![]() Hiçbir evlilik problemsiz, hiçbir eş de kusursuz değildir ![]() Alıntı: Gülay Atasoy-Zaman |
![]() |
![]() |
|