![]() |
Bilinçsiz Bir Evlilik Yaptım, Çok Mutsuzum! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilinçsiz Bir Evlilik Yaptım, Çok Mutsuzum!Bilinçsiz Bir Evlilik Yaptım, Çok Mutsuzum! Ben aile içi şiddet ve huzursuzluktan dolayı hiç düşünmeden bilinçsiz bir evlilik yaptım ![]() Tek düşüncem, ailemden uzaklaşmaktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Acaba beklentilerinizi çok üst düzeyde mi tuttunuz? Bütünüyle sorunsuz, problemsiz, kavgasız, gürültüsüz bir evlilik mi düşündünüz? Hayalinizdeki evlilikle, gerçek hayat birbirini tutmayınca ümitsizliğe mi kapıldınız? Eşinizin uyuşamadığınız, anlaşamadığınız, kabullenemediğiniz huyları, alışkanlıkları vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama bir insan olarak mutlaka iyi yönleri, olumlu halleri, hoşunuza giden, seveceğiniz ve takdir edeceğiniz cihetleri de vardır ![]() Tarafsız bir gözle, dışarıdan yapacağınız bir gözlemle bu güzel yönlerini bir araya getirin, üst üste koyun ![]() ![]() Onu iyiliğinizle kendinize çekin Bir an için çekemediğiniz bütün yanlışlarını, hatalarını unutun, öyle inanıyorum ki çok daha farklı bir sonuca varırsınız ![]() ![]() Bu arada önyargılarınızdan vazgeçecek, kendinizi değiştirecek, nefret yerine sevgi duyacak, kin yerine şefkat gösterecek, kırgınlık yerine barış kapısı açacaksınız ![]() ![]() İnsanoğlu enteresandır, iyiliğe karşı minnet duyar, sevgi bombardımanına karşı fazla dayanamaz, fedakârca hareketlere duyarsız kalamaz ![]() ![]() Bu hususta bir Kur'ân âyeti geldi aklıma: "İyilikle kötülük bir olmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "İyiliğin en güzelini" İbni Abbas "öfkeliyken sabretmek, kötülüğe maruz kaldığında bağışlamak" şeklinde açıklar ve şöyle dermiş: "İnsanlar bunu yaptıkları zaman Allah onları korur; düşmanları da onların önünde eğilir ve candan bir dost gibi olur ![]() Mehmed Paksu |
![]() |
![]() |
|