![]() |
Kardeşinizden Nasihat |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kardeşinizden NasihatSalam aleykum değerli kardeşler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() türkce de edeceğim hatalar için kusura bakmayın şimdiden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ilk olarak evlenecek gençlerin görüşmesinden konuşayım biraz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gençler görüşür ve olmadıkları gibi görünmeye çalışırlar direk, erkek kendini sahabe gibi görür ve ya gösterir ( ki asla onlar gibi olamazyız hayırda ve sevap bakımından), bayan ise kendini sabahe kadınlar gibi görür ve ya gösterir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Halbuki ilk görüştüklerinde samimi olsalar, yapmacık olmasalar, istediklerini açıkça ortaya koysalar herşey daha farkli gelişir belkide ![]() ![]() ![]() Bir de bizler örnek olarak hep rasulullahi sav aldğımız, onun seçkin sabhelerini örnek aldığımız için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bayanda aynen erkek sahabeler hakkinda duydugu guzel şeyleri evlenecek koasında olmasını ister ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve ole bir eşle karşılaşmadığı zaman bu onun için bir hayal kırıklığı olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve evlenikten sonra huzursuzluklar başlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Demem o ki kardeşler Allah rasulu sav buyurdugu gibi evlenmek dinin yarisni korumaktir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve son olarak günümüzde aileler benim gördüğüm evliligi çok zor hale getiriyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah hepimize mutlu aile kurmayi, Allah rizasi için yaşamayi ve Allah yolunda ölmeyi nasip etsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kardeşinizden Nasihat |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kardeşinizden Nasihatnasihatler için teşekkürler ![]() yazdıklarınızın her zerresinde kendimi buldum ![]() bu kendini bulan da sadece ben değilimdir herhalde ![]() herkes özenir o sahabilere ve kendimiz mükemmelmişiz gibi sahabi gibi bir eş isteriz karşıdaki öyle olmayınca da kırılır üzülürüz ![]() Allah için hayırlı eş istemek güzel de bir de istediğini elde edemeyince ![]() ![]() demek ki ben o kadar iyi değilmişim ki bunu haketmişim mi demeli yoksa bu benim imtihanım ben onun güzelliğine vesile olmak için bir aracıyım mı demeli ![]() ![]() burası çok karışık ![]() ne istemeliyiz nasıl yapmalıyız o zaman kafam karışık Allah hayırlısını hayırlısı ile versin her daim ![]() Ayrıca Allah razı olsun insanın nasihatlere daima ihtiyacı var |
![]() |
![]() |
![]() |
Kardeşinizden Nasihat |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kardeşinizden Nasihatşöle bir söz duymuştum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sen Allah dan iste kardeşim bu dünyada da olmasa ahirette Allah sana istediğini muhakkak verir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kardeş bir de bazen insan hayalindekini bulduğunu sanır ama sonra görür ki hiçte ole değilmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah tüm kardeşlerime ve size de sümeyye kardeşim dünya ve ahirette mutlu olacaginiz eşler nasip etsin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|