Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bebeklere, bilgileri, çocuklara, ilk, temel, yardım, yönelik

Bebeklere Ve Çocuklara Yönelik Temel İlk Yardım Bilgileri

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bebeklere Ve Çocuklara Yönelik Temel İlk Yardım Bilgileri

Semerkand Aile dergisi Şubat sayısında kapağa taşıdığı "Bebeklere ve Çocuklara Yönelik Temel İlk Yardım Bilgileri" dosyası ile okurlarını karşılıyor

Bebek ve Çocuklara Yönelik Temel İlk Yardım Bilgileri

Aysun Özpolat, hazırladığı dosyada en sık karşılaşılan acil durumlarda alınması gereken ilk yardım önlemleri ile belli başlı püf noktalarını sizlere aktarıyor Özpolat şunlara dikkat çekiyor:

"Çocukların başına gelen kaza ve akut rahatsızlıklar karşısında yetişkinlere oranla daha çok üzülür ve etkileniriz Bu yüzden çocukların karşılaştığı acil durumlar hem anne baba hem de ilk müdahaleyi yapan kişiler açısından ciddi bir sıkıntı kaynağıdır Ayrıca çocuk vücudunun özellikleri acil durumlarda yaşına uygun bir yaklaşım gerektirir Bir başka ifadeyle 12 yaşındaki bir çocuğun hayatını kurtaracak önlemler, emzikteki bir bebek için ölümcül olabilir

Bu yazımızda bebeğinizin ya da çocuğunuzun acil yardıma ihtiyaç duyduğu anlarda elinizin ayağınızın birbirine dolaşmasını önlemek amacıyla hazırladığımız bu yazımızı dikkatle okumanızı öneririz"

Derginin başyazısında MSaki Erol "Sabır Meyvesi Tatlıdır" başlıklı yazısında insanoğlu olarak fıtratımızda acelecilik olduğunu ancak her işte sabırlı olmamız gerektiğini belirterek sabrın önemini anlatıyor

Dergideki diğer bazı yazılar ise şöyle:

Rümeysa Durak "Evlilikler de Bunalıma Girer" adlı yazısıyla görünürde hiçbir problemi olmayan eşlerin aslında kendi bunalımlarını yaşadığını belirterek bu durumun evliliği yıpratmaması için önemli uyarılarda bulunuyor

Kübra Vildan Küçük "Şekerlenen Bal Sahte midir?" başlıklı yazısıyla toplumda bal ile ilgili var olan bazı düşüncelerin aslında yanlış olduğunu belirterek bal kullanımı konusunda tüketicileri bilinçlendiriyor

Sahabi Hanımlar köşesinde bu ay, eşi Ebu Rafi (ra) ile birlikte yıllarca Allah Rasülü'ne (sav) hizmet etme şerefine nail olmuş Selma (ra) anlatılıyor

Ayrıca Haberiniz Olsun, Az ve Öz, Gençlere Sorduk, Pedagoğum, Anne Baba Tutumları, Mizah,Çocuk, Aile Hatırası, Bebeğim, Sağlık, Bizden Haberler, Bulmaca gibi köşelerle canlı bir sayı sunuyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com