![]() |
Sevmeden Evlenmek...??? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevmeden Evlenmek...???SEVMEDEN EVLENMEK ![]() ![]() ![]() Lafa nerden girip, kime açılsa? Annesi desen; kalbi var ![]() Söyleyeceği şeyden kadına inme iner herhalde ![]() Babasına hiç açılamaz, ortalığı birbirine katar ![]() "Sen bizimle dalga mı geçiyorsun" olabilir en hafif tepkisi ![]() Utana sıkıla kardeşine çıtlatıyor durumu: "Ben atacağım bu nişanı ![]() Haber bomba gibi düşüyor aileye ![]() Annesi, babası, kardeşleri, herkes pek bir beğenip seviyor nişanlısını ![]() Birlik olup adama yükleniyorlar ![]() "Nasıl olur da sevemezsin sen bu kızı?" diye çıkışıyorlar ![]() "Onun kadar iyi, onun kadar güzel, onun kadar sana uygun başka birini nasıl bulacağız? Sen önüne gelen nimeti tepiyorsun ![]() Adam sus pus ![]() Gerçekten önüne gelen nimeti tepiyor mu? Karışık olan kafası iyiden iyiye karışıyor ![]() Nişanı atarsa nişanlısına haksızlık yapmış olur mu? Ama kalbinde zerre kadar bir sevgi hissedemiyor ![]() Nişanlısı güzel mi güzel bir kadın olduğu halde ![]() Kendisini çok sevdiğini gördüğü halde ![]() Daha geçenlerde nişanlısının ona aldığı kravata gözü ilişiyor ![]() Onu alırken nişanlısının hayallerini hayal ediyor ![]() Bir kez bile kendini incitmedi nişanlısı ![]() Bir iyilik meleği olan, insanlığından, safiyetinden hiç şüphe taşımadığı nişanlısını ne özlüyor ne de görünce en ufak bir heyecan duyuyor ![]() Bir kere bile arayası gelmiyor ![]() Elinde telefon, kendini zorluyor ![]() Olmuyor ![]() Bir kere daha zorluyor ![]() Arıyor nihayet ![]() Birkaç laf edip kapatmak istiyor bir an önce ![]() Nişanlısıysa uzun uzadıya düğün hazırlıklarını anlatıyor ![]() Adam en sonunda "nikâhta keramet vardır" darbı meselinden keramet umuyor ![]() Ailesi adamın arkadaşlarını devreye sokuyor ![]() Onlar da söz birliği etmiş gibi, evlenince her şeyin düzeleceğini telkin ediyor ![]() Adam bu umuda sarılarak "gönülsüzce" evleniyor ![]() Kurguladığım bu hikâye üç aşağı beş yukarı şöyle devam ediyor: Bir yıldır beklediği keramet bir türlü gerçekleşmiyor ![]() Adamın kendine yönelik kızgınlığı içinde birikip patlamalara dönüşüyor ![]() Kendini suçlaya suçlaya yiyip bitiriyor ![]() Kalbi bir türlü ısınmıyor karısına adamın ![]() Yalvarıyor, yakarıyor Yaratıcı'ya ![]() Ağlıyor, sızlıyor ![]() Olmuyor ![]() Karısına içinden ne sarılası geliyor, ne şefkat gösteresi ![]() Yanına yaklaşmasından bile hazzetmiyor ![]() Yatakta sırtını dönüp yatıyor ![]() Karısı ağlıyor, ağlıyor, ağlıyor ![]() "Ben sana ne yaptım, aramızda hiçbir sorun yok ![]() ![]() "Sana içimde hiç muhabbet yok ![]() ![]() Tüm soruları cevapsız bırakıp önüne bakıyor ![]() Bu hikâyede adamın karısına sevgi hissetmeye gayret edip bunu başaramaması normal mi? Normal, çünkü kadın erkek arasında olan muhabbet iradi değil ![]() Kalpleri birbirine telif eden, kalpleri birbirine açan yalnızca O ![]() Kimse iradesiyle ben şu kadının ya da erkeğin sevgisini kalbime koyacağım diyemez ![]() ![]() Adamın bir diğer haksızlığı da karısını sevememesi değil, muhabbet beslemediği halde onunla evlenmiş olması ![]() Evlilikte, iki ayrı insanı bir arada tutacak en önemli bağ, kalplerdeki muhabbet ve kişiliğin içine gömülü olan şefkattir ![]() Kadın ya da erkeğin birbirine şefkatini harekete geçirecek olan da kalpteki muhabbettir ![]() ![]() Adamın muhabbeti olmadığından karısına şefkatini de ortaya koyamamaktadır ![]() Adamın ailesi ve arkadaşları "evlenince düzelir" diyerek, onu evliliğe zorlamakla büyük bir hata yapmışlardır ![]() Bu coğrafyada bu hata çok sık işleniyor ![]() Hâlbuki evliliğin sorunları ne düzeltme gücü var ne kuvveti ![]() Evlilik bizatihi sorunlar yumağıdır (bu evliliğin kötü olduğu anlamına gelmez) ![]() Evlilik kadın ve erkeğin kalbine muhabbet koyamaz ![]() Aksine evlilik muhabbetle kaimdir ![]() Sevmeden evlenen kadın ve erkeklerin evlilikten sonra eşlerini sevmeleri çok çok çok düşük bir ihtimaldir ![]() İhtimallere göre hüküm bina edilmez ![]() Bu yazı, bu tür evlilikler yapmış kadın ve erkeklerin ne yapması gerektiğine dair yazılmadı ![]() ![]() Ben sadece kadın ve erkeklerin neden eşimi sevemiyorum suçlamalarıyla kendilerine haksızlık ettiklerinin altını çizmek istedim ![]() Bir de "evlenince seversin"in ne boş bir umut olduğunun ![]() Alıntı: Mustafa Ulusoy |
![]() |
![]() |
|