![]() |
Anla/T |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anla/TANLA/T Kaç zamandır sükut ile sözün ;ses ile sessizliğin kıyısındayım ![]() ![]() ![]() Kaç zamandır doğum ile ölümün birleştiği çizgide, gölge olmayı göze almayışımın ayazları soluğumda ![]() ![]() ![]() ![]() Kaç zamandır kalabalık kentlerde bir çocuk telaşıyla kaybolmayı özledim,yüzümü dönerken yüreğimin şehirlerine ![]() Yazdığım ya da yazıya dökemediğim mesnevinin kesişim noktalarında sadece sen vardın ![]() ![]() ![]() Kaç zaman kendime giderken hep sende kaldım Ey Aşk dedim yanan mumun yanağına,bırakma ellerimizi! Vardan da yoktan da öte sen vardın ![]() Söz yoktu aşk vardı; sükut yoktu aşk vardı;bir vardı sonra yoktu illâ vardı ![]() ![]() Yakında sen vardın ![]() Şimdi susarken konuşan,konuşurken susan yanlarımda da aşk vardı ![]() O ne güzel bir vardı,birdi ve vardı ![]() ![]() ![]() Öyleyse,sukün bezminde devran etmekse alın hattımıza çizilen ![]() ![]() ![]() Aşkın lâl rengini anlat bize ey beyaz güvercin ![]() ![]() ![]() Senin dilinle anlat bize göklerin derinliğini ![]() ![]() Lale yi anlat bize ey güllerin ayağına örtülü turap ![]() ![]() Şerbeti ağyara verip ağuyu yudumlayı anlat bize ![]() ![]() ![]() ![]() Ve deki faniden sıyrılmanın bekada dirilmenin tek yolu bu ![]() ![]() ![]() Aşkı anlat bize,direncini ve vakarını edepten alan aşkı… Bakan kendini mi yoksa maşuğu mu görür,bakan göz sorumludur,gören vebal altında kalır ![]() ![]() ![]() Ateşin dilinden anlat bize,o yakmayan ateşin dili var ya,kem söz çıkmayan dudakların,gönül ilini yıkmayanların dilinden anlat bize,anlat ki tatlı sözlerin zehir,acı sözlerin bal olduğunu bilelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönülsüz işlerin bir dağ,yolların uzadığını anlat bize,uzakların yılgınlığını yaşayanları değil an içre an yaşayanların dilinden anlat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey gönül toprağı gözyaşı yağmurlarıyla bahar olan ,söyleyenlerin bilmediği,bilenlerin söylemediği esrarı kalbinde tutan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı: Canan Dinç |
![]() |
![]() |
|