İsimsiz |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İsimsiz![]() Bizim şarap içmemiz ne keyfimizden, ne dine, edebe aykırı gitmemizden, bir an geçmek istiyoruz kendimizden, içip içip sarhoş olmamız bu yüzden ![]() ![]() ![]() Çok içtim mi aklım azalır, içmedim mi neşem dağılır Ne sarhoş ne ayık bir hal varya; en iyisi o halde yaşamaktır Başlarsam notalarla koşmaya sana, Yüzlerce''sus'' inan ki vız gelir bana ,Gözlerin içime akarsa okyanuslarca, beş çizgi dört aralık az gelir bana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma ![]() Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her harfi yoluna heceledim Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim Söz verdim ben bu yüreğe Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim Eski rüzgarların sözü geçmez terkettikleri dağlara, Geceye yeni şiirler gerek, gemiye yeni fırtına ![]() ![]() Her eylüle başka yağmur![]() ![]() Kalana taze baharlar lazım, Ve gidene biraz yürek![]() ![]() Kaçanlar pişman şimdi![]() ![]() Kalanlar, sevmeye devam edecek![]() ![]() Kıyafetleri konuşan adamların yürekleri kekeme olur Endamına güvenen kadının içi koftur Maskeleri yüzlerinden kalın olanların maskelerini düşürmek zordur Maskelerini aynada seyrede seyrede asıl yüzlerini unutanları, maskelerini indirsende yüzsüzlükten döndürmenin yolu yoktur Yapmadığını söyleyenlerin, söylediğini yap ![]() ![]() Al yalnızlıgını gel yalnızlıgıma Sıkılmam![]() Senin yalnızlıgın benim yalnızlıgımla konusur, biz ikimiz susariz![]() ![]() Kimsenin masalına benden sonra kahraman olma! Kimse seni ben kadar saramayacak Kahkahalarının tam ortasından vuracağım seni Ayazlar isteyeceksin yüreğine ![]() Parmak aralarında, ellerimin izleri ![]() Dilinde harflerin faili mechul cinayeti Bir sabah kalkacak, acı bir telaş, belki gördüğün kabus, uzanacaksın telefona Sanki yeni doğmuş bebeği sımsıkı tutarmış gibi avuçlarında hissetsende beni; ben seni duymayacağım! Sonraya bıraktıklarım yok ![]() ![]() Sana bıraktıklarım da…![]() ![]() Dünle beraber gitti düne ait ne varsa![]() ![]() Bana kalanları da ben sildim![]() ![]() Açılmayacak konular gibiyim![]() ![]() Gidilmeyecek şehirler gibi![]() ![]() Uzatmayacağım, ne söyleyecek sözüm var ne de dinleyecek haldeyim… Uzatmayacağım, ne acım var ne de herhangi bir duygum ![]() ![]() Uzatmayacagım, seni ilk defa bu kadar kısa kestim![]() !Not: Memurlar net'ten aldım, belki bir ismi vardır, birisine aittir ama oradada isimsiz ![]() Çok güzel bir yazı, forumdan eksik kalmasın![]()
|
|
|
|