![]() |
Dostluk Sırtında Taşımaktır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dostluk Sırtında TaşımaktırAdamın biri, bir gece bir rüya görmüş, Upuzun bir kumsal boyunca dostu ile yürüyormuş ![]() Onlar yürürken tam karşılarındaki gökyüzünden de Bir film şeridi gibi, adamın hayatından sahneler geçiyormuş ![]() Kumsal adamın hayat yolu imiş sanki Adam kumda iki çift ayak izi kaldığında dikkat etmiş ![]() ![]() ![]() Bir çifti kendisinin, bir çifti Dostunun ![]() Hayatının son sahnesi de gökyüzünden geçtikten sonra adam, Kumdaki ayak izlerine boydan boya bir daha bakmış ve Birden bir şey dikkatini çekmiş: Hayat yolunun pek çok bölümünde kumda sadece bir çift ayak izi ve adam dehşet içinde farketmiş ki, ayak izlerinin, tekleştiği zamanlar, hayatının en kötü, en acı anlarına rastlıyor ![]() ![]() ![]() Bu keşfi onu fena halde rahatsız etmiş ve dostuna sormaya karar vermiş ![]() Dostum! Eğer ben bir terslik yapmazsam her zaman yanımda olacağını, her zaman yanıbaşımda yürüyeceğini söylemiştin ![]() ![]() ![]() Oysa hayat yoluma bakıyorum ![]() En zorlu, en kötü, an acılı anlarımda sadece bir çift ayak izi görüyorum kumda ![]() ![]() ![]() Anlamıyorum dostum anlamıyorum ![]() ![]() Hayatın kolay günlerinde yanımda yürüyorsun da sana en muhtaç olduğum anlarda beni niye terk ediyorsun ? Dostu gülümseyerek cevap vermiş: Sevgili, çok sevgili dostum ![]() Ben seni çok sevdim ve hiç terketmedim ![]() Hayat yolundaki en zorlu sınav günlerinde, yani en acılı, en kötü anlarında kumda hep bir çift ayak izi gördün ![]() Dikkat et! Ayak izleri teke indiğinde derinleşiyor ![]() Çünkü o sıralar ben, seni sırtımda taşıyordum ![]() ![]() ![]() Alıntı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|