|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
alfabeleşen, aşksal, kadınlar, kurşun, mavera |
![]() |
Aşksal Mâvera İ - İi / Alfabeleşen Kurşun Kadınlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşksal Mâvera İ - İi / Alfabeleşen Kurşun Kadınlar![]() I / Nefesine dokunuyorum , mâveraünnehir seslerini giyerek dudaklarından gül bedenin kitre oluyor rengini tuttuğum nefeslerinden , avuçlarıma doğanın çizgileriyle sihirli bir evren doluyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayaklarımı yerden kesen mistik ayinler ile tüm yönlerin orta noktasında yer alan varoluş bu içine dönük vechende ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zamansallığı ittiğimiz yükseliş çırılçıplak büyüyor Semerkant'a uzanan kadırgalar gibi tüm olguları taşıyan an , ivmeler bularak kendine yükseliyor gözlerimin altından ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Galaktik bir uzamın var gözlerimin merkezine doğru imgelerinde güneşçil tutkuların yüzdüğü cidarsız ışıyor tanrıçamın içime kattığım nominal nefesleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geçer zaman / bir bekleyeni varsa nefeslerce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bekliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meridyen kıvrımlarına denk bir kıvrım gülüşümde açtıkça sesine sesim sarıp bağlanıyorum içimi karşılayan denizlere yakamozlu adını ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şeffaflığında duru yıldızlardan yankı alan yüzümde kurulan bir otak gibi temellenmiş kavrayıcı ve kuşatıcı buhuru sarıyorum , bitmeyecek gül özünden içtiğim aşk'ın yüzü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Opal-i nârî renkli parmakuçlarıma desenlenen gökyüzü ebediyata kavuşuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gözlerimdeki adanmışlığa imler dilinden yolunu sürüp, ışık renkli bir doku tutuyorum katışıksız sevginin tutuşan monekülleriyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tok duyumlu mevsimin sicim kumaşlı gövdesi, ıslığına uzanıp kaçkın bir ses gibi yakası açık duruyor ellerimdeki elinde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İç içe varoluşumuzdan safir soluklar alıyor ve gözbebeklerine çekiyorum kendimi, nehrinin yaşam kuşağım olan aşksal mâverasına ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() II / Boynunda bir gerdanlık var şimdi akşamın, aşk'ı giyinmiş dudaklarında ise ışığın pürüzsüz göğü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Açık kalmış kubbe bahçeleri içleri yaz sıcağıdır güneş yudumlamaktan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Denizin kuleleri, Bağdat yollarına dikili hurma ağaçlarıdır saçlarımda içleri; İçim, sesinin yankısı ağacının altına çöker adını söylemenin eşiğinde sevişmeler bir ışık katmanı katlarını harf harf yükseldiğim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güneş tozu yutmuş harfler, dorukları terlediğim bir uygarlık olan dilin Maya senin , tutuyorum; Ashab-ı Keft'te çağlarca aşk'a uyanan alfaben olup tutuyorum aşk'ı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mâveraünnehir'den geçen kadınlar görüyorum, gülibriklerinden şiirler akıtan parmakuçlarıyla cennet'ten çıkan nehirleri denize akıtan kadınlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kandilden gemilerin yüzdüğü denizlerde göğe uzanan salıncakta sallanan zamanın tanığı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İpeksi yanan ışıklar ile çöl kumlarını aynaya dönüştürüp aynadan bir piramit içinde harf harf tabuları yıkan kadınlar görüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnce ışıklar süzülen nehirlerin simaya / semaya değdiği yerde kabuklaşan imgelerden sıyrılıp yüzüne yüz sürdüğüm bir aşk'tır kalbin derinliklerindeki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seslerine açtıkça şehirlerin yakalarını, evrene sığmayan iri çiçekli çığlıklar açıyor sıyrılıyor kabuklarından; Alfabeler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Galaksinin şiire uzanmış yataklarında mistik bir tapınağının kapılarını gözleri ile açan gecenin kirpiklerine harf harf takılıp tüm ışıkları aşk ile yakıp güneşi uyandıran kadınlar görüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pürüzsüz bir göğü mâvera'ya , cennet'e aşk ile yazan ; Alfabeleşen Kurşun Kadınlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meltem Berton |
![]() |
![]() |
|