![]() |
Yarına Ne Kaldı? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yarına Ne Kaldı?-------------------------------------------------------------- Bugüne miras aldığım “yoksun”lar o kadar çok ki; mesela sen yoksun; senden bu yana; arada sebil olmuş kocaman bir zaman yok! Bir doğum hatasıydı her yanım ![]() ![]() -------------------------------------------------------------- Dün zordu… Zaman geçmezdi inan… Her güne bir gün bağlamanın verdiği ıstırabı bilirsin… Elin kolun bir şeyler arar ![]() ![]() Dün zordu… Biriktirdiğim bozuklukları harcayalı da çok oldu ![]() ![]() Zamanı mıydı gitmenin, dün gitmiş olmasaydın, en azından dünden bahsetmeyecektim ![]() ![]() Dün zordu; Zordu çünkü bir eylemin yapıldığını haber veren bütün haber kiplerim, hüzünbaz gece suretine çekiyordu beni… Ekleriyle fiil köklerine zaman kavramı katan her şeyim ağlıyordu ![]() Gözlerimi kırpmadan baktığım ‘görülmüş bir geçmiş zaman’ değilsin artık ![]() ‘Anlatılan bir zaman kipisin’ yüreğimin harlı ocağında; sevmişsin beni bir zamanlar! Bir zamanlar seni sevmişim ben… Bugün zor o yüzden! Tutamayışım kendimi ağlarken; çocukluğumdan değil, 'dün' de olmayışından… Bugüne miras aldığım “yoksun”lar o kadar çok ki; mesela sen yoksun; senden bu yana; arada sebil olmuş kocaman bir zaman yok! Bir doğum hatasıydı her yanım ![]() ![]() Bu gün zor… Hepsini yazmışlar… Hani zamanla unutulurdu; Uzak geçmişin, yakın geçmişin, şimdikinin… ![]() Daha kaldı mı? Haa unuttum; bir de geleceğim var, sana tükenmek için yol gözleyen… Yarın da zor olacak bu yüzden… Her sabah içime girip, tırnaklarınla deşeceksin tenimi! Ruhum mu; çok oldu; tarafından ırzına geçileli… Yarın zor olacak Dün var olan “yok”luğunun, bugün hissettiğim yokluğu, yarına taşıyarak büyüteceğim ![]() Geçmiş, gitti… Bugün bitti… Yarına ne kaldı? Orhan TURAN |
![]() |
![]() |
|