![]() |
Hangi Meyve Hangi Organa Benziyor? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hangi Meyve Hangi Organa Benziyor?Hangi meyve hangi organa benziyor? ![]() Hangi meyve hangi organa benziyor? Yaz ve kış aylarında sofraları süsleyen meyve ve sebzelerin şekillerinin faydalı oldukları organlara benzediği bildirildi ![]() Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof ![]() ![]() yaptığı açıklamada, doğadaki tüm meyve ve sebzelerin sağlık açısından çok önemli vitamin ve mineraller içerdiğini söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() Kivi ![]() ![]() antioksidanlar (E ve C vitamini) ve carotenoidlerce (beta caroten, lutein) zengindir ![]() görme bozukluklarının önlenmesinde önemli yer tutar ![]() ![]() Patlıcan, avakado ve armutun ortadan ikiye kesildiğinde, anne Kaynakwh webhatti ![]() rahmine benzer şekil gösterdiği bu gıdaların, dengeli tüketilmesi durumunda hormonal dengeyi sağlayacağı ve rahim kanserlinin önlenmesine yardımcı olacağını belirtiliyor ![]() ![]() ![]() ![]() Domates ![]() ![]() ![]() Kalp de kırmızı ve 4 bölümden oluşur ![]() hastalıklarının önlenmesine yardımcı rol oynayan lycopene içerir ![]() ![]() ![]() ![]() Nar ![]() ![]() Nar, kalp sağlığı için önemli bir antioksidandır ![]() ![]() ![]() ![]() Zararlı hücrelerin tutulmasına yardımcı olur ![]() ![]() ![]() ![]() Üzüm ![]() ![]() Her üzüm tanesi kalpte bulunan kan hücrelerini gösterir ![]() ![]() ![]() ![]() Üzüm, kan yapıcı olarak bilinen bir gıdadır ve kalbe iyi gelir ![]() ![]() ![]() ![]() Ceviz ![]() gösterir ![]() vitamin ve mineral içerir ![]() ![]() ![]() ![]() Bunlar, beynin fonksiyonlarının yerine getirilmesinde yardımcı olurlar ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytin ![]() birbirine benzediği, zeytinin yumurtalıkların sağlığı ve fonksiyonlarının yerine getirilmesinde önemli rol oynadığı bildirildi ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytin ![]() birbirine benzediği, zeytinin yumurtalıkların sağlığı ve fonksiyonlarının yerine getirilmesinde önemli rol oynadığı bildirildi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hangi Meyve Hangi Organa Benziyor? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hangi Meyve Hangi Organa Benziyor?Cevizin beyine benziyorda ![]() ![]() ![]() Zeytin kadın yumurtalıklarına benziyor mu ki? Ben benzetemedim doğrusu ![]() Benim zeytinim tüylü siyah beyaz birkerem inanmıyorsanız bakınız aşağıda |
![]() |
![]() |
|