Diyet Tatlı Çeşitleri - Pastalar |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Diyet Tatlı Çeşitleri - PastalarÇilekli Diyet Dondurma Malzemeler :
Yıkanıp ayıklanan çilekler ezilerek püre haline getirilir Yıkanan limonun kabuğu rendelenir ve suyu sıkılır Rendelenmiş limon kabukları ve limon suyu, çilek püresine ilave edilir Soğutulmuş yoğurt ve krema, soğuk derince bir kap içinde vanilyayla birlikte 4-5 dakika mikserle çırpılır Bu karışıma çilek püresi ve toz tatlandırıcı eklenip biraz daha çırpılır Daha sonra karışım bir kalıba döküp derin dondurucuya konulur İki saat bekletildikten sonra eşit kaselere bölünerek servis yapılır Elmalı Light Pasta Malzemeler
Elmaları soyun ve ince ince dilimleyin Orta boy düz bir fırın kabını biraz yağlayın Elmaları kabın altına serpiştirin, üzerine vanilya şekeri ilave edin Önceden ısıtılmış sıcak fırında 20 dakika pişirin Diğer malzemeleri bir kapta iyice karıştırın ve sıcak elmaların üzerine eşitolarak dökün 20-25 dakika daha fırında pişirin Ilık veya soğuk olarak servis yapın Cheese Cake Diyet tarifi Malzemeler
Hazırlanışı Beyaz krem peyniri yumuşayıncaya dek mikserde çırpın Üzerine şeker ve yumurta ilave edin 25 santimlik çemberin altına bisküvi kırıntılarını döşeyin Hazırladığınız karışımı kalıbın içine dökün Ardından 160 derece ısıttığınız fırında 25-30 dakika pişirin Keki minik yuvarlaklar halinde kesin Frambuaz sos ve orman meyveli dondurmayla servis edin Sütlaç Malzeme:
Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra, az suda yumuşak hale gelinceye kadar haşlayın Nişastayısuyla ezdikten sonra içine tuz ekleyerek karıştırın Bu karışımı kaynayan süte yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin Ardından haşlanmış pirinci katın, karıştırın ve pişirmeye devam edin Sütlacı ateşten aldıktan sonra yapay tatlandırıcıyı ekleyin ve iyice karıştırın Kaselere boşalttıktan sonra soğumasını bekleyip servis yapın Bir porsiyonda Kolesterol (mg): 13 Posa (gr): 0 Yağ (gr): 32 Protein (gr): 64 Karbonhidrat (gr): 188 Enerji (kal): 1294 Yalancı Tavuk Göğsü Malzeme:
Hazırlanışı: Soğuk diyet süte unu ilave edin ve mikserle karıştırın Ardından karışımı ateş üzerinde muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın Ocaktan inmesine yakın margarini ilave edin ve karıştırmaya devam edin Ocağı kapattıktan sonra yapay tatlandırıcyı ekleyin Karışımı on beş – yirmi dakika mikserle çırpın Karışımı suyla ıslatılmış dikdörtgen şeklindeki cam kaba dökün ve buzdolabına koyun Üzerini tarçınla süsleyin ve 8 eşit parçaya bölerek servis yapın Bir porsiyonda: Kolesterol (mg): 66 Posa (gr): 0 Yağ (gr): 55 Protein (gr): 56 Karbonhidrat (gr): 191 Enerji (kal): 1472 Aşure Malzeme:
Ayıklanmış ve yıkanmış buğdayı bol suyla düdüklü tencerede yirmi dakika haşlayın Bir gece önceden ıslatılmış nohut ve nohut ve fasulyeyi, ıslatma suyuyla birlikte, kaynamış buğdayın içine ilave edin ve düdüklü tencerede yirmi dakika daha pişirin Karışıma, küçük parçalar halinde doğranmış kayısı ve üzümleri ilave ederek pirinçler iyice pişene kadar pişirin Tarçını ve yapay tatlandırıcıyı ekleyin ve iyice karıştırıp ateşten alın Kapağı kapalı halde soğumasını bekleyin Aşureniz ılık olunca kaselere boşaltın ve fındıkla süsleyin Bir porsiyonda: Kolesterol (mg): 0 Posa (gr): 12 Yağ (gr): 29 Protein (gr): 56 Karbonhidrat (gr): 303 Enerji (kal): 1722 Alıntıdır |
|